Useampi kupillinen voi vähentää riskiä vielä enemmän.

Southamptonin yliopiston tutkijoiden mukaan juomalla kaksi kuppia kahvia päivässä voi alentaa riskiä sairastua maksakirroosiin jopa 44 prosentilla. Tutkijat analysoivat useita tietoja useista tutkimuksista ja paljastivat riskin laskevan, mitä enemmän kahvia nauttii.

Telegraphin mukaan yksi kupillinen kahvia päivässä laski maksakirroosin riskiä 22 prosentilla, kaksi kupillista laski riskiä 43 prosentilla, kolme kupillista laski riskiä 57 prosentilla ja neljä kupillista laski riskiä 65 prosentilla.

Telegraphin mukaan yli miljoona ihmistä kuolee maksakirroosiin vuosittain ympäri maailman. Kirroosia voi aiheuttaa liiallinen alkoholin juominen, immuunijärjestelmän häiriöt, maksatulehdus ja rasvamaksa.

”Kirroosi on mahdollisesti kuolettava ja siihen ei ole sellaisenaan parannuskeinoa”, tutkimusta tehnyt tohtori Oliver Kennedy sanoi Telegraphille.

”Siksi onkin merkittävää, että kirroosin kehittymisen riskiä voi vähentää kahvilla, halvalla, kaikkialla läsnä olevalla ja hyvin siedetyllä juomalla”, hän jatkoi.

Kennedy kuitenkin varoitti, ettei ole selvää, miksi kahvi on hyvästä maksan terveydelle.

”Kahvi on monimutkainen sekoitus, jossa on satoja kemiallisia yhdisteitä ja ei ole tiedossa mikä niistä on vastuussa maksan suojaamiseen”, tohtori totesi.

Telegraphin mukaan ei myös ole hyvä idea alkaa juoda suuria määriä kahvia oman terveytensä takia; vuonna 2013 julkaistu tutkimus selvitti, että viisi tai useampi kupillinen kahvia päivässä lisää vatsaan kertyvän rasvan määrää.

Myös kohtuullinen kahvin juominen keskiverto päivänä voi johtaa ongelmiin, kuten lisääntyneeseen sydänsairauksien ja diabeteksen riskiin.

Lähde: Telegraph