Naisten mukaan itsetunto kasvaisi, jos he näkisivät mainoksissa naisia, jotka kuvastavat heitä.

Lähes neljännes naisista kokee olonsa epämukavaksi ja epävarmaksi omassa kehossaan. Tämä ilmenee Gillette Venuksen teettämästä tutkimuksesta, johon osallistui 2 000 naista.

The Sun kertoo, että kuusi kymmenestä naisesta koki itsetunnon puutteensa johtuvan siitä, etteivät he kohtaa tyypillisiä kauneusihanteita. Vajaa kolmannes (29%) totesi sen johtuvan siitä, että he tuntevat olevansa erilaisia kuin kaikki muut.

Lähes viidennes nimesi epävarmuutensa syyksi myös sosiaalisessa mediassa näkemänsä julkkikset ja vaikuttajat. Lisäksi tutkimuksessa paljastui, että vain kymmenen prosenttia kokee kaunesbrändeillä olevan realistiset naiskuvat ja noin kaksi kolmesta (63%) tuntisi olonsa itsevarmemmaksi, jos he näkisivät mainoksissa naisia, jotka kuvastavat heitä.

Sosiaalinen elämä kärsii epävarmuuden takia

The Sunin mukaan tutkimuksessa ilmeni, että kolmannes naisista on perunut sosiaalisen tapahtuman, kuten illanvieton ulkona ystävien kanssa, koska kärsi itsevarmuuden puutteesta. Itsevarmuuden puute on saanut naiset myös perumaan treffejä (12%) ja yksi kymmenestä on jopa itsevarmuusongelmien takia ilmoittanut töihin olevansa kipeä.

Kuusi kymmenestä naisesta paljasti, että ihokarvoitus on vaikuttanut siihen, miten he pukeutuvat. Kolmannes naisista on välttänyt sosiaalisia tilanteita, kuten rannalle tai uima-altaalle menoa sen takia.

Puolet 18-24-vuotiaista naisista on välttänyt kuvien julkaisua itsestään sosiaalisessa mediassa itsevarmuuden puutteen takia. Lisäksi noin puolet (49%) uskoo, että kauneusalalla on epärealistinen ja liian suppea edustus naisista.

Naisten tarinoita osana kampanjaa

Gillette Venuksen tutkimus on julkaistu uuden ’My Skin. My Way’ -kampanjan lanseeraamisen yhteydessä. Venus on täyttänyt 18 vuotta ja brändi on tehnyt itsetutkistelua selvittääkseen, missä ovat olleet, minne ovat menossa ja mitä he edustavat.

”My Skin. My Way on uusi alku meillä pitkäkestoisena sitoumuksena voimaannuttaa naisia ja saada heidät tuntemaan olonsa mukavaksi ja varmaksi omassa kehossaan”, Gillette Venuksen ja Gilletten brändijohtaja Matt Thomas kommentoi.

”Ei enää kuvankäsittelyä, ei enää rajoitteita, ei enää sääntöjä – vain aitoja naisia rakastamassa kehoaan”, hän jatkoi.

Kampanjan osana on julkaistu joukko ’My Skin. My Way’ -tarinoita naisilta, jotka ovat oppineet rakastamaan omaa ihoaan ja kehoaan. Yksi heistä on Marika, jonka iho on isojen luomien peitossa – hänellä on Congenital melanocytic nevus.

Marika kuvailee ’epätäydellisyyksiään’ täydellisyyksinä. Lapsena kiusattu Marika usein peitti vartaloaan ja piilotti ihoaan.

”Kun kuulet itsestäsi vain jotain negatiivista, alat ajatella samalla tavalla”, hän sanoi.

Synnytettyään pojan, hän muutti ajattelutapaansa, koska ei koskaan halunnut lapsensa ajattelevan ikävästi itsestään.

”Jokainen iho on kaunis ja on mahtavaa nähdä, miten erilaisia me kaikki olemme – eihän minuakaan olisi ilman ihoani”, Marika totesi.

Voit katsoa alla olevalta videolta lisää Marikan ajatuksia osana ’My Skin. My Way’ -kampanjaa.

Lähde: The Sun