Jos esimerkiksi karkkihimo iskee, voi Tetriksen pelaamisesta olla apua häätämään halut.

Pulmapeli Tetriksen pelaamisella voi olla yllätävä vaikutus hyvinvointiasi ajatellen. Addictive Behaviorsissa julkaistun tutkimuksen mukaan Tetriksen pelaaminen kolmen minuutin ajan vähentää himoja ja haluja keskimäärin 20 prosentilla.

Eikä vaikutus koske vain syötäviä herkuista ruokaan. Tutkijoiden mukaan Tetriksen pelaaminen toimii myös seksin, unen, tupakan ja muiden asioiden kaipuun vähentämiseen.

Tutkimusta varten psykologit pyysivät 31 osallistujaa, iältään 18-27-vuotiaita, kertomaan seitsemän kertaa päivässä tekstiviestillä heidän himoistaan ruokaa, juomia, päihteitä (kuten kahvi, alkoholi, tupakka) ja aktiviteetteja kohtaan sekä kuinka vahvoja halut olivat. 31 osallistujasta 15 pyydettiin pelamaan kolme minuuttia Tetristä välissä ja raportoimaan tutkijoille.

”Tetriksen pelaaminen laski himojen vahvuutta 70 prosentista 56 prosenttiin”, tutkija Jackie Andrade totesi tutkimuksesta julkaistussa tiedotteessa.

Andraden mukaan tutkijat uskovat Tetriksen vaikutuksen pohjautuvan siihen, että himot vaativat jonkin asian nauttimisen tai tekemisen kuvittelua. Kuvittelua on kuitenkin vaikea tehdä elävästi, kun samalla pelaa Tetristä.

Tutkijat olivat niin vakuuttuneita, että he toivovat voivansa testata teoriaa huumeaddikteilla.

”Tämä on ensimmäinen demonstraatio siitä, että kognitiivista häiriöitä voidaan käyttää laboratorio-olosuhteiden ulkopuolella vähentämään himoja”, tutkijat kirjoittavat.

Lähde: Newser