Tutkimuksetkin sen osoittavat: Shoppailu voi tehdä onnellisemmaksi

Ostosterapia ei ole mikään vitsi.

Lahjojen ostamisesta tulee yleensä hyvä mieli vähintään lahjan saajalle, mutta shoppailulla voi saada myös omaa mielialaansa paremmaksi. Tätä tukevat myös erilaiset tutkimukset, joiden perusteella Shape-lehti listasi shoppailun piristäviä vaikutuksia.

Alakuloa pois tuotteita valitsemalla

Journal of Consumer Psychologyssa julkaistun tutkimuksen mukaan ihmisten ollessa surullisia, antoi shoppailu 40 prosenttia todennäköisemmin alakuloa lieventäneen kontrollin tunteen kuin muut aktiviteetit. Tutkijat uskovat, että tuotteiden valitseminen ja päättäminen eri tuotteiden välillä palauttaa tunteen henkilökohtaisesta kontrollista, joka voi laajentua myös kontrolloimaan surutuntemuksia. Edut saadakseen tuotteet täytyy kuitenkin oikeasti valita ja maksaa pelkän katselun ja nettiostoksien teon sijaan.

Anna kokemuksia

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset saavat enemmän iloa ja onnea jonkin kokemuksen odottamisesta kuin materialististen asioiden saamisesta. Jos olet etsimässä lahjaa, valitse vaikkapa konserttiliput, nin sekä lahjan antaja että saaja ovat yhtä iloisia.

Etsi luksusta

Kyse ei ole siitä, että täytyisi tuhlata hirvittäviä summia rahaa. Sen sijaan jos jokin tuntuu laadukkaalta tai yleelliseltä, sen ostaminen tehostaa hyviä fiiliksiäsi. Research in Quality of Life -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kuluttaminen yleellisiin tuotteisiin vaikuttaa positiivisesti subjektiiviseen hyvinvointiin. Tutkijoiden mukaan tuotteen lainaaminen ei tee samanlaista vaikutusta kuin sen omistaminen, joten hyviä luksuslöytöjä kannattaa bongailla alennusmyynneistä, ettei lompakkoon tule kuitenkaan liian suurta lovea.

Lähde: Shape


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.