Tutkimukset sen osoittavat: Kolme syytä, miksi on parempi olla sinkku kuin parisuhteessa

Sinkkuelämän viettämisellä on lukuisia hyötyjä.

Jos sinkkuna oleminen tuntuu ikävältä, voi koettaa hakea lohtua erilaisista tutkimuksista, jotka ovat osoittaneet, että sinkkuna olemisella on paljon erilaisia hyötyjä. Sinkut todennäköisemin omaksuvat omillaan olemisen ja myös hyötyvät siitä, kertoo Business Insider.

Kalifornian yliopisto, Santa Barbaran psykologi Bella DePaulo puhuu sinkkuelämän puolesta ja kiertää ympäri Yhdysvaltoja esittelemässä tutkimusten havaintoja, jotka hänen mielestään jäävät usein vaille huomiota suuremmalta psykologian yhteisöltä.

Viime vuoden keväänä pitämässään TEDx Talkissa DePaulo kertoi sinkkuna olemisen olevan hänen onnellinen loppunsa ja aiemmin olemme uutisoineet, kuinka DePaulo on todennut, että sinkkuelämä voi olla tyydyttävämpää kuin naimisissa oleminen (lue lisää täällä).

Business Insiderin mukaan DePaulo voi olla oikeilla jäljillä ja sen puolesta puhuvat myös tutkimukset. Alla onkin kolme tutkimuksissa havaittua syytä, miksi kannattaa nauttia sinkkuna olemisesta.

1. Sinkuilla on vahvemmat sosiaaliset verkostot

Sosiaalitutkijat Natalia Sarkisian ja Naomi Gerstel lähtivät vuonna 2015 selvittämään, miten välit sukulaisiin, naapureihin ja ystäviin vaihtelivat sinkkujen ja naimisissa olevien amerikkalaisten aikuisten välillä. He saivat selville, että sinkut todennäköisemmin ottivat yhteyttä omiin sosiaalisiin verkostoihinsa sekä tarjosivat ja saivat apua elämässään olevilta ihmisiltä enemmän kuin naimisissa olevat. Business Insiderin mukaan heidän löydökset pitivät paikkansa, vaikka he ottivat huomioon erilaisia tekijöitä, kuten rodun, sukupuolen ja tulotasot.

”Sinkkuna oleminen lisää sosiaalisia yhteyksiä sekä naisten että miesten kohdalla”, Sarkisian ja Gerstel totesivat.

Ystävyyssuhteiden vaaliminen on avainasemassa ikääntymisen ja onnellisuuden edistämisen kannalta. Vuonna 2008 British Medical Journalissa julkaistu tutkimus selvitti, että säännöllisesti 10 tai useamman ihmisen kanssa yhteyksissä olevat ihmiset olivat merkittävästi onnellisempia kuin he, jotka eivät toimineet niin ja vähemmän ystäviä omanneet olivat yleisesti vähemmän onnellisia. Etenkin ystävät, jotka eivät ole perhettä, voivat olla erityisen tärkeitä. Michiganin osavaltionyliopiston psykologian apulaisprofessori William Chopik sai selville tutkimuksissaan, että ystävyyssuhteiden merkitys kasvaa ikääntyessä. Iäkkäämmille ystävyyssuhteet olivat vahvempi ennustava tekijä sekä terveyden että onnellisuuden suhteen kuin ihmissuhteet perheenjäseniin.

”Muutama erityisen hyvä ystävä voi tehdä merkittävän eron terveyden ja hyvinvoinnin kannalta, joten on fiksua sijoittaa ystävyyssuhteisiin, jotka tekevät sinut onnellisimmaksi”, Chopik totesi.

2. Sinkut ovat paremmassa kunnossa

Business Insiderin mukaan siinä voi olla jotain perää, että aloilleen asettuneet ajatuvat epäterveellisten tapojen pariin, ainakin kun on kyse fyysisen kunnon mittareista. Tutkijat teettivät kyselyn yli 13 000 ihmiselle, jotka olivat 18-64-vuotiaita, ja paljastivat näin, että sinkut ja he, jotka eivät koskaan ole olleet naimisissa, kuntoilivat useammin joka viikko kuin naimisissa olevat ja avioeron kokeneet. Vuonna 2015 Social Science and Medicine -journalissa julkaistu tutkimus vertasi yhdeksästä Euroopan maasta noin 4 500 ihmisen painoindeksejä ja selvitti, että sinkuilla oli keskimäärin alhaisempi painoindeksi kuin heillä, jotka olivat naimisissa. Yleisesti naimisissa olevat pariskunnat painoivat noin kaksi kiloa enemmän kuin sinkut.

3. Sinkut voivat kehittyä enemmän yksilöllisesti ja hyötyvät enemmän yksin vietetystä ajasta

Lukuisat tutkimukset yhdistävät omillaan olemisen hyötyihin, kuten kasvaneeseen käsitykseen vapaudesta ja korkeammaista luovuuden ja intimiteetin tasoista. Psykoterapeutti Amy Morinin mukaan oma aika voi auttaa ihmisiä olemaan myös tuottavaisempia.

”Yksin vietetyn ajan ei tarvitse olla yksinäistä”, Morin kertoi Business Insiderille.

”Se voi olla avainasemassa siinä, että opit tuntemaan itsesi paremmin”, hän jatkoi.

Vuonna 2016 DePaulo esitteli American Psychological Associationille todisteita siitä, että sinkuilla on taipumus omata vahvempi käsitys oikeudesta päättää omista asioistaan ja he todennäköisemmin kokivat psykologista kasvua ja kehitystä kuin naimisissa olevat. DePaulo kuitenkin tunnusti, että tutkimukset sinkkuelämän psykologisista eduista ovat puutteelliset. Käymällä läpi 814 sinkuista tehtyä tutkimusta, DePaulo selvitti, että suurin osa niistä käytti sinkkuja verrokkiryhmänä oppiakseen enemmän naimisissa olevisista ihmisistä eikä sinkkuudesta.
Vuoden 1998 National Survey of Families and Householdsin datan analyysi väitti, että mukana olleet sinkut kokivat todennäköisemmin henkilökohtaista kasvua kuin naimisissa olevat, mitä mitattiin sillä, miten he kokivat oppimisen ja kasvun prosessit ja ajatukset uusista kokemuksista. Business Insiderin mukaan toisin sanoen vaikka romanttisilla parisuhteilla on hyötynsä, on sinkkuna olemisellakin.

”Uskomukset siitä, että sinkut ovat onnettomia ja yksinäisiä … eivätkä halua mitään muuta kuin olla olematta sinkkuja, ovat vain myyttejä”, DePaulo totesi.

Oletko sinä samaa mieltä siitä, että sinkkuelämä päihittää parisuhteessa olemisen? Kerro mietteesi kommenteissa!

Lähde: Business Insider


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.