Harvardin yliopison tutkijat saivat selville, että miehet sairastuvat naisia todennäköisemmin muun muassa keuhkokuumeeseen.

Mirrorin mukaan Harvardin yliopiston tutkijat ovat saaneet selville, ettei ”miesflunssa” ole myytti, sillä naissukuhormonin puute tarkoittaa miesten omaavan heikomman immuunijärjestelmän.

Estrogeenin puute saa miehet todennäköisemmin sairastumaan keuhkokuumeeseen ja muihin hengityselinsairauksiin. Mirrorin mukaan kuitenkin yksinkertainen annos estrogeenia riitti parantamaan sekä miehet että naiset vakavalta keuhkoinfektiolta – tutkimusta kuitenkin tehtiin hiirillä.

Mirrorin mukaan Harvardin yliopiston professori Lester Kobzik sai selville naisten olevan luonnostaan vastustuskykyisempiä keuhkoinfektioille kuin miehet. Tutkimus osoitti lisääntyneen vastustuksen bakteerikeuhkokuumetta vastaan naarashiirillä olevan kytköksissä typpioksidisyntaasi3-entyysymiin (NOS3), joka aktivoituu estrogeenia vapauduttua.

Tutkimuksessa pneumokokkia laitettiin hiirten keuhkoihin. Naarashiiret ja uroshiiret, joita oli hoidettu estrogeenilla, pystyivät poistamaan bakteerin keuhkoistaan nopeammin kuin normaalit uroshiiret. Mirrorin mukaan tiedemiehet ottivat sen jälkeen toisen joukon uros- ja naarashiiriä ja poistivat niiltä NOS3:n tuotannosta vastaavan geenin.

Mirrorin mukaan tutkijoille ilmeni, että geenin poistaminen tarkoitti naarashiirten olevan kykenemättömiä vastustamaan infektiota. Tutkimusryhmä toivoo, että tulevaisuudessa tätä löydöstä voidaan hyödyntää parantamaan vastustusta yleisiä ja vakavia keuhkotulehduksia vastaan ja estää flunssaa kehittymästä vakavammaksi keuhkokuumeeksi.

”Lopulta tämä työ voisi olla hyödyllinen etenkin sekundaaristen bakteerikeuhkokuumeiden riskin vähentämisessä sesonki-influnessan tai influenssapandemian aikana”, Kobzik sanoi.

Lähde: Mirror


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia