Tuleeko avioliittosi kestämään? Hääsuunnittelijat paljastivat merkit, jotka puhuvat kestävän liiton puolesta

Hääsuunnittelijoilla on hyvä käsitys siitä, minkälaiset merkit kielivät kestävästä suhteesta.

Parisuhde- ja avioliittoterapeutit yleensä osaavat työnsä puolesta kertoa merkkejä, joista tietää tuleeko suhde kestämään. He eivät kuitenkaan ole ainoita, joilla on näkemystä asiasta: hääsuunnitteljat viettävät paljon aikaa asiakkaidensa kanssa ennen häitä ja näin ollen tietävät myös jotain avioliiton potentiaalista, kertoo HuffPost.

Koska hääsuunnittelijat tekevät läheisesti yhteistyötä pariskuntien kanssa ja näkevät heidät hyvinä sekä huonoina päivinä, on näillä häiden ammattilaisilla vahva käsitys siitä, minkälaiset parit pysyvät yhdessä pitkässä juoksussa. Alla onkin 7 hääsuunnittelijoiden paljastamaa merkkiä, jotka puhuvat kestävän suhteen puolesta.

1. He ovat valmiita tekemään kompromisseja

Pariskunnan kyky tehdä kompromisseja on tärkeää eikä vain häiden juhlapaikan tai kakun suhteen, vaan myös koko suhteen onnistumisen kannalta. Joskus se tarkoitaa sitä, että pari tulee toisiaan puolitiehen vastaan, joskus sitä, että toinen tekee myönnytyksiä ja antaa toisen saada tahtonsa läpi tietäen, että kumppani tekisi saman sinulle.

”Hääsuunnittelussa ja avioliitossa kyky ymmärtää kumppanin näkökulmaa ja sopeutua löytämään ratkaisuja, joiden kanssa kumpikin voi elää, on avainasemassa oleva taito”, totesi hääsuunnittelija Lori Stephenson.

”Ongelmanratkaisukyvyt ja halukkuus tehdä yhdessä töitä ratkaisujen löytämiseksi haasteisiin, ne ovat vahvoja merkkejä menestyvälle parisuhteelle”, hän jatkoi.

Kun erimielisyyksiä ilmenee, vahva pari pystyy pysymään rauhallisena ja kuuntelemaan toisiaan. Hääsuunnittelija Jove Meyerin mukaan kaikkien parien ei tarvitse olla samaa mieletä kaikesta jatkuvasti, mutta toisen ideoiden, näkökulmien ja kokemusten kunnioittaminen ja puolimatkassa toisen kohtaaminen – ilman tarvetta olla aina oikeassa – avaa oven onnistuneelle avioliitolle.

2. He keskittyvät enemmän avioliittoon kuin häihin

Häät ovat iso ja merkittävä hetki, mutta se on vain yksi päivä toivottavasti pitkään kestävästä avioliitosta. HuffPostin mukaan niillä pareilla, joilla on asiat tärkeysjärjestyksessä, on mielessä kokonaisukuva, itse avioliitto, sen sijaan että keskittyisivät jokaiseen pieneen ongelmaan suunnittelun lomassa.

”Kun pari ei sekoa siitä, että seremonia pitää siirtää sisätiloihin sateen takia tai ei suutu, kun hääbändi soittaa vahingossa sellaisen kappaleen, joka oli kiellettyjen listalla, on se heti merkki siitä, että liitto on tehty kestämään”, hääsuunnittelija Tracie Domino sanoi.

Suunnittelija Maggie Gaudaen on tehnyt samankaltaisen havainnon. Onnellisimmat eivät väännä kättä siitä, että kaikki olisi täydellistä kuin somessa.

”He ovat onnessaan naimisiin menemisestä. Kun kaikki häähumu ja glamour on ohi ja istut verkkareissa sohvalla uuden puolisosi vieressä, avioliitto on se, mitä on jäljellä. Ja se on se paras osa”, Gaudaen kertoi.

3. He suunnittelevat häät yhdessä ja tekevät päätöksiä yhdessä

On aika yleistä, että pari toinen osapuoli johtaa suunnittelua – etenkin jos hän nauttii siitä tai hänellä on enemmän aikaa siihen – mutta jos toinen määrää kaikesta eikä toinen osapuoli ole mitenkään tekemisissä asioista päättämisen kanssa, voi se tarkoittaa sitä, ettei pari toimi yhdessä muissakaan parisuhteen asioissa. Suunnittelija Liz Coopersmithin mukaan parit, jotka ovat mukana neuvottelupuheluissa yhdessä, tulevat häihin liittyviin tapaamisiin yhdessä ja jakavat tasaisesti tehtäviä, pysyvät todennäköisimmin yhdessä.

”Yksi sulhanen halusi tacoja häihin. He menivät viiteen tacopaikkaan ennen kuin valitsivat yhden ja tuleva vaimo tuli mukaan joka kerta, koska miehelle oli tärkeää, että hän piti tacoista myös”, Coopersmith antoi esimerkin.

4. He ovat samalla sivulla budjetista

Avioliitossa yksi suurimpia stressitekijöitä on raha. HuffPostin mukaan ne parit, jotka ovat samaa mieltä häihin käytettävistä rahoista tai ainakin voivat keskustella asiasta, kun eivät ole samoilla linjoilla, ovat paremmin valmistautuneet muihin avioliiton aikana mahdollisesti eteen tuleviin keskusteluihin muun muassa laskuihin, lainoihin ja lastenhoitoon liittyvistä rahapäätöksistä. Stephensonin mukaan suorat keskustelut siitä, mitkä ovat etusijalla rahankäytön suhteen ja budjettihaasteista kertominen ovat tärkeässä roolissa hääsuunnittelussa ja elämässä.

5. He osaavat olla tarvittaessa tiukkoina päällekäyvien perheenjäsenten kanssa

Kun tieto kihloista leviää perhepiirissä, voivat perheenjäsenet ja sukulaiset alkaa tuputtaa omia mielipiteitään häistä. Jos parilla on terveet rajat perheensä kanssa, pitäisi heidän kyetä kuulemaan nämä ”neuvot” ja kunnioittavasti jättää ne huomiotta, jos ne eivät sovi heille.

”Jos sulhanen valitsee äitinsä ideat oman tulevan vaimonsa ideoiden sijaan, ei se ole hyvä asia”, huomautti suunnittelija Summer McLane.

”Tulee aika, jolloin parin täytyy alkaa toimia yksikkönä, erillään perheistään. Usein määräilevä perheenjäsen tekee asioista vaikeaa. Kun morsian tai sulhanen on tulevan puolisonsa puolella, on se täydellistä. Se osoittaa, että hän suojelee kumppaniaan, kun siihen on tarvetta”, hän lisäsi.

6. Heillä on realistiset odotukset häiltä ja avioliitolta

Elämän ylä- ja alamäkiin valmistautuneet parit – olipa kyse sitten myöhässä olevasta cateringin tarjoajasta tai vaikeista ajoista suhteessa – ovat valmiimpia kestävään suhteeseen.

”Odotatko kuuta taivaalta rajallisella budjetilla? Odotatko luontoäidin tekevän täysin yhteistyötä ja murjotat, kun juhlapäivänä on kaikkea muuta kuin ihanteellinen sää? Odotatko asioita tapahtuvan minuuttiaikataululla, mikä ei jätä tilaa spontaaniudelle häissä? Nämä ovat kaikki merkkejä siitä, että odotuksesi ovat epärealistiset ja sille pitäisi tehdä jotain”, Stephenson sanoi.

7. He pystyvät käymään vaikeita keskusteluja ilman, että räjähtävät toisilleen

Kaikissa suhteissa tulee vastaan erimielisyyksiä, mutta tärkeää on se, miten niitä tilanteita hoitaa: huudatko, haukutko vai onko edessä mykkäkoulu? Vai hengitätkö syvään ja kerrot tunteesi rehellisellä, kypsällä tavalla? Häiden suunnitteleminen tuo usein esiin vaikeita keskusteluja ja arkojakin aiheita. McLane huomauttikin, että häiden suunnittelussa ei ole kyse vain kauniista kukista ja kakusta.

”Olen osa todella vaikeita keskusteluja ja päätöksiä parieni kanssa ja kun pari on avoin, rehellinen ja realistinen, heille se on mainio merkki siitä, että avioliitto kestää. Minulla on ollut sulhasia, jotka piilottavat rahaongelmat morsiameltaan ja se tekee oloni epämukavaksi, koska jos olet salaileva ennen häitä, olet sellainen häiden jälkeenkin”, McLane totesi.

Lähde: HuffPost


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.