Totuus särkyneen sydämen syndroomasta – Voiko se olla vaarallista?

Kun sydän särkyy, voi se tuntua kaiken lopulta. Se on kipu, joka liittyy tunteisiin, mutta voiko se vahingoittaa meitä fyysisestikin?

The List -lehti on selvittänyt mitä särkynyt sydän voi kaiken kaikkiaan tarkoittaa. Sellainen syndrooma on oikeasti olemassa, mutta voiko se jopa tappaa, jonka sivusto mm. halusi selvittää. Sitä esiintyy enemmän miehillä kuin naisilla. Sen aiheuttaa moni muukin asia kuin pelkkä sydänsuru. Niitä ovat esimerkiksi jokin stressaava tapahtuma, onnellinen tai surullinen asia.

Se voi liittyä myös rikkoutuneeseen suhteeseen, mutta se voi liittyä vaikka suuren lottovoiton saamiseen, joka voi olla todella suuri shokki.

Särkyneen sydämen syndrooman aiheuttaa stressihormoni, joka aiheuttaa oireena äkillistä ja voimakasta rintakipua. Se voi tuntua sydänkohtaukselta, jota se ei kuitenkaan ole. Vaikka tämä kohtaus ei tunnu mukavalta, ei se kovin helposti kuitenkaan tapa ketään. Suurin osa siitä kärsivistä paranee muutamassa päivässä tai viikossa.

Murtuneen sydämen oireet ovat alkaneet lisääntymään

Koronapandemia on aiheuttanut monille monenlaisia ongelmia, joista yksi liittyy stressiin. Stressi on yksi syy tähänkin syndroomaan, joten sekin on lisääntynyt tämän pandemian aikana. Tämä tutkimus vaatii vielä lisätutkimuksia, mutta itsehoito on tässäkin tärkeää. Jos stressi on todella kovaa, on hyvä ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon. Myös liikunta auttaa sekä se, että pitää yhteyttä läheisiinsä. Sellaiset vähentävät ahdistuneisuutta, ja murtunut sydän alkaa taas eheytymään.

Lähde: The List


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.