Suola on avainasemassa ruoanlaitossa, mutta kokkaamisen lisäksi sille voi olla käyttöä kauneudenhoidossa.

Suola on monipuolinen apu ja ainesosa myös kauneudenhoidon tarkoituksiin. Women’s Healthin mukaan suolasta on hyötyä niin ihoa, hiuksia kuin kynsiä hoitaessa.

”Luonnolliset suolat ovat täynnä mineraaleja, kuten kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia, jotka voivat auttaa vähentämään inflammaatiota, kirkastaa ja jopa vahvistaa ihoa”, ihotautilääkäri Joshua Zeichner kertoi Women’s Healthille.

Merisuola on lisäksi hyvä kuorinta-aine ja sillä on antimikrobisia ominaisuuksia.

Alta voit lukea 10 tee se itse -tapaa käyttää suolaa kauneudenhoidossa.

1. Tasapainottava naamio

Women’s Healthin mukaan sekä suolalla että hunajalla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka rauhoittavat ihoa, finnejä ja ärsytystä iholla. Ne myös auttavat pitämään kosteutta ihon niissä kerroksissa, jotka tarvitsevat sitä eniten.

Kokeile: Sekoita kaksi teelusikallista merisuolaa (mielellään hienoksi jauhettua) neljään teelusikalliseen raakahunajaa. Levitä syntynyttä tahnaa tasaisesti puhtaalle, kuivalle iholle – vältä silmien aluetta. Anna vaikuttaa iholla 10-15 minuuttia. Ennen kuin virutat kasvosi, upota pesulappu todella lämpimään veteen ja rutista kivaksi. Laita lämmin pesulappu kasvoillesi 30 sekunnin ajaksi. Kun huuhtelet kasvojasi haalealla vedellä, hiero sormilla hellästi pyörivällä liikkeellä kuoriaksesi ihoa. Lopuksi tee tavallinen ihonhoitorutiinisi.

2. Pehmentävä vartalon kuorinta

Women’s Healthin mukaan suola on luonnollinen kuorinta-aine, joka poistaa kuollutta ihoa. Siinä on myös mineraaleja, jotka pehmittävät ihoa ja palauttavat kosteutta.

Kokeile: Sekoita 0,6 desiä suolaa ja 1,2 desiä oliiviöljyä tai pehmitettyä kookosöljyä paksuksi tahnaksi. Jos haluat, lisää joukkoon 10 tippaa eteeristä öljyä, josta pidät. Jotkut eteeriset öljyt voivat ärsyttää tiettyjä ihotyyppejä, joten käytä tuoksua, jota olet käyttänyt aiemmin ja tiedät sen sopivan ihollesi. Women’s Healthin mukaan tämä DIY-seos kannattaa levittää kasvoille suihkussa pesulapun, pesusienen tai kämmenten avulla ja samalla hiero ihoa pyörivällä liikkeellä. Suolahiput voivat olla naarmuttavia, joten aloita hellästi kuorinta, jotta näet, miten ihosi reagoi.

3. Rentouttava suolakylpy

Suola imee likaa ja myrkkyjä sekä puhdistaa ihosi huokoset. Women’s Healthin mukaan suolojen mineraalit auttavat palauttamaan ihon suojaavan kerroksen ja auttavat pitämään kosteutta.

Kokeile: Lisää 0,8 desiä Epsom-suoloja kylpyammeeseen, jossa on lämmintä vettä ja sekoita, että se liukenee. Rentoudu kylvyssä 15-30 minuuttia.

4. Hilsettä vastaan

Suola auttaa irrottamaan ja poistamaan hilsettä samalla stimuloiden verenkiertoa. Se myös imee itseensä ylimääräistä öljyä ja kosteutta estäen sienikasvua.

Kokeile: Women’s Healthin mukaan tämä tehdä niin, että hiukset jaetaan osiin muutaman kerran ja päänahkaan ripotellaan 1-2 teelusikallista suolaa. Sen jälkeen hiero päänahkaa märillä sormilla hellästi ja läpikotaisin 10-15 minuutin ajan. Pese ja hoida hiuksiasi lempituotteillasi tämän jälkeen.

5. Hampaiden valkaisuun

Suola voi auttaa poistamaan tahroja ja kirkastamaan hampaita. Women’s Healthin mukaan suola on myös luonnollinen fluoridin lähde, mikä on bonus hampaille ja ikenille.

Kokeile: Yhdistä teelusikallinen suolaa ja kaksi teelusikallista leivinjauhetta. Käytä seoksessa kostea hammasharja ja harjaa hampaat tavalliseen tapaan. Jos maku on liian voimakas, kokeile laittaa hieman hammastahnaa harjalle ennen kuin käytät sitä seoksessa.

6. Luonnollinen suuvesi

Suola saattaa toimia desinfiointiaineena, joka tappaa bakteereja, jotka voivat aiheuttaa pahanhajuista hengitystä ja ientulehdusta.

Kokeile: Women’s Healthin mukaan sekoita puolikas teelusikallinen suolaa, puolikas teelusikallinen leivinjauhetta ja 0,6 desiä vettä kunnes suola liukenee. Purskuta suuta seoksella, sylje pois ja huuhtele.

7. Kynsiä kirkastava hoito

Women’s Healthin mukaan suola pehmentää kynsinauhoja sekä ihoa ja vahvistaa kynsiä.

Kokeile: Yhdistä teelusikallinen suolaa, teelusikallinen ruokasoodaa, ruokalusikallinen sitruunamehua ja puolikas kupillinen (1,2dl) lämmintä vettä pienessä kulhossa. Liota kynsiä seoksessa 10 minuuttia ja sitten pehmeällä harjalla hiero niitä. Huuhtele hyvin, sillä sitruunan jäämät voivat aiheuttaa ärsytystä auringossa. Kosteuta lopuksi.

8. Hiuksia tuuhentamaan

Suolasuihkeen voi tehdä itsekin ja voit nauttia meressä uimista muistuttavista hiuksista vaikka pitkin vuotta.

Kokeile: Sekoita kupilliseen (2,4dl) lämmintä vettä ruokalusikallinen merisuolaa ja huolehdi, että suola liukenee. Yhdistä ruokalusikallinen sulanutta, prosessoimatonta kookosöljyä ruokalusikalliseen hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Sekoita nämä kaksi seosta yhteen pulloon ja ravista sitä hyvin ennen kuin suihkutat sitä pyyhekuiviin hiuksiin.

9. Poista silmien turvotusta

Jos sinulla on pussit silmien alla, voit Women’s Healthin mukaan rauhoittaa niitä ja poistaa liiallista nestettä suolan avulla.

Kokeile: Yhdistä teelusikallinen suolaa 4,8 desiin lämmintä vettä kunnes ja huolehdi, että suola liukenee. Puolita vanulappu, upota se seokseen ja laita se silmiesi ympärille kohtiin, jotka tuntuvat olevan turvoksissa.

10. Kasvovedeksi

Nitistä liiallinen öljy kasvoilta ja estä finnejä suolan antimikrobisten ominaisuuksien avulla.

Kokeile: Women’s Health neuvoo yhdistämään kupillisen (2,4dl) lämmintä vettä ja ruokalusikallisen merisuolaa sekä hyppysellisen Epsom-suoloja. Näidenkin pitää antaa liueta kunnolla. Käytä suihkepulloa ja levitä seosta iholle tai pyyhi sitä kasvoille vanulapun avulla.

Lähde: Women’s Health