Mitä tapahtuu, jos syöt seitsemän saksanpähkinää päivässä?

Pennsylvanian yliopiston tekemä tutkimus on osoittanut, että saksanpähkinöissä on runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat elimistöäsi taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan, jotka voivat vahingoittaa soluja ja aiheuttaa monia sairauksia.

Saksanpähkinät, kuten myös mm. maapähkinät, hasselpähkinät ja pistaasipähkinät, sisältävät runsaasti terveellisiä rasvahappoja, vitamiineja ja proteiineja. Saksanpähkinöissä on mm. kaliumia, magnesiumia, fosforia, rautaa sekä B- ja C-vitamiinia, lisäksi niistä saa kuitua.

Muut tutkimukset ovat osoittaneet, että saksanpähkinöiden syöminen voi hidastaa ikääntymistä, suojata sydäntäsi monilta sairauksilta ja syövältä sekä vähentää tyypin 2 diabeteksen riskiä.

Pennsylvanian yliopiston tutkija, Joe Winson suosittelee, että sopiva määrä on syödä seitsemän saksanpähkinää päivässä, jotta terveyshyödyt maksimoituisivat. Moni ei suostu syömään pähkinöitä niiden korkeaenergisyyden vuoksi. Tosiasiassa pähkinät kuitenkin voivat auttaa laihduttamisessa ja saavat verisuonesi voimaan paremmin.

Nauti saksanpähkinöitä vaikka välipalaksi! Lue myös, miten teet napostelusta terveellisempää.

Jaa tämä vaikuttava terveysvinkki myös ystäville!

Lähde: Women Daily Magazine