Tekeekö avioliitto todella onnellisemmaksi? Tutkimus selvitti vastauksen

Tutkimuksen tulos ei liene kovin yllättävä nykypäivänä, jolloin yhdessä asuminen on yleistä ja häitä tanssitaan myöhemmällä iällä.

Monet pohtineet, voiko naimisiin meneminen tehdä onnellisemmaksi. Journal of Family Psychologyssa julkaistu tutkimus lähti selvittämään siihen vastausta.

Hello Giggles -sivuston mukaan tutkimuksen tulokset heijastavat paljon nykypäivän asenteita (naimisiin mennään myöhemmällä iällä ja sen sijaan ollaan avoliitossa): saman katon alla asuminen on lähes yhtä tyydyttävää kuin naimisissa oleminen.

Tutkimukseen osallistui 8 700 vuosien 1980 ja 1984 välillä syntynyttä henkilöä, joille tehtiin kyselyt vuosittain kymmenen vuoden ajan vuodesta 2000 alkaen. Kyselyillä selvitettiin osallistujien parisuhdetilannetta ja ahdistusta.

Hello Gigglesin mukaan naiset usein kertoivat alhaisemmasta ahdistuksesta varhaisessa vaiheessa heidän ensimmäistä vakavaa parisuhdettaan, mutta miehillä oli taipumusta kokea emotionaalista helpotusta vasta naimisiin mentyään.

Ero sukupuolten välillä kuitenkin katosi toisten vakavien suhteiden kohdalla, sillä sekä miehet että naiset saivat emotionaalista helpotusta muuttaessa kumppaninsa kanssa saman katon alle tai mentyään naimisiin. Tämä voi johtua siitä, että kun kokemusta parisuhteista tulee lisää, sitä enemmän oppii itsesään ja siitä, mitä haluaa.

Hello Gigglesin mukaan nykypäivänä yhdessä asumisen suosion kasvaessa ja naimisiin menon odottelun kanssa valinnalla niiden väliltä ei niin olekaan väliä. Tutkimuksen opetus onkin, että toimi niin, minkä uskot tekevät sinut itsesi onnelliseksi.

Lähde: Hello Giggles


Lyö 1€ Huuhkajille, voita 50€

1. Avaa ilmainen pelitili iBetille ja tee talletus, joka tuplataan (esim. 25€ talletuksella saat 50€ pelirahaa).
2. Lyö 1€ veto Huuhkajille.
3. Jos Venäjä kaatuu, saat 50€ käteisvoiton.