Joillekin päivän paras hetki on se, kun juo kupillisen teetä.

Tee sopii juomaksi moniin tilauksiin, kuten kahvikin. Teestä saa monia terveyshyötyjä, kuten aiemmin on uutisoitu, kuinka esimerkiksi Yrttiteen juominen voi auttaa saamaan paremmat yöunet. Teenjuomiseen liittyy kuitenkin muutama sellainen tapa, jotka tekevät teenjuonnista epäterveellisen.

Sokerin lisäämisen lisäksi on muitakin haitallisia teenjuomiseen liittyviä tapoja

Tiedät jo varmasti, että jos teehen lisää sokeria, se tekee teestä epäterveellisemmän juoman. Määrä voi olla niin suuri, että tee on yhtä sokeripitoinen kuin jokin sokeria sisältävä välipala. Jotkut lisäävät teehen muunlaisia makeutusaineita, jotka nekään eivät ole välttämättä kovin terveellisiä.

Teetä voi myös juoda liikaa. Yksi kuppi päivässä ei ole vielä liikaa, mutta useampi kuppi voi jo esimerkiksi vähentää raudan imeytymistä kehossa ja aiheuttaa stressiä sekä ahdistusta, kuten kahvikin. Liika määrä voi myös viedä yöunet, koska monet teet sisältävät kofeiinia. Liiasta teestä voi jopa tulla huono olo ja närästystä. Kun juo liikaa teetä, voi se johtaa myös vakaviin terveysongelmiin, jos se johtaa fluorin virtaamiseen kehossa.

Jotkut lisäävät teehen liikaa maitoa tai kermaa. Toiset taas liottavat teelehtiä tai -pusseja vedessä liian kauan, jolloin teestä tulee liian kofeiinipitoinen. Se voi haitallista heille, jotka eivät kestä suurta kofeiinimäärää tai tajua kuinka paljon teestäkin voi silloin saada kofeiinia, vaikka kyseessä ei ole esimerkiksi kahvi.

Kannattaa muistaa myös, että valmiit teejuomat sisältävät yleensä suuren määrän sokeria.

Lähde: The List