Jos haluat laihtua, kannattaa ehdottomasti tehdä nämä asiat ennen kuin menet nukkumaan!

Suurin osa meistä on varmaankin joskus laihduttanut, tai laihduttaa juuri nyt. Moni meistä ottaa laihdutusprosessissaan varmasti huomioon oikeanlaisen ruoan ja liikunnan määrän, mutta kovin moni ei välttämättä ole tietoinen siitä, kuinka suuri merkitys unella on laihtumiseen.

Moni on kenties kuullut, että riittävä määrä unta on tärkeää laihtumisen kannalta, ja että unen puute voi hidastuttaa laihtumista.

On kuitenkin olemassa muitakin nukkumiseen liittyviä asioita, jotka voit tehdä, jotta laihtuisit tehokkaammin.

Tee seuraavat 6 asiaa ennen kuin menet nukkumaan, ja parannat laihdutustuloksiasi.

 1. Vältä kofeiinia
  Kahvi ja muut kofeiinipitoiset juomat kannattaa juoda jo aamulla tai viimeistään alkuiltapäivästä, sillä kofeiini voi pysyä kehossa jopa 9 tuntia sen nauttimisen jälkeen. Vaikka kofeiini ei välttämättä estäisikään sinua nukahtamasta, se saattaa vähentää silti syvän unen määrää, mikä puolestaan tekee laihtumisestasi vaikeampaa.

 2. Kuidut kuntoon
  Kuitupitoisten ruokien syönti kannattaa, sillä ne eivät pelkästään auta sinua laihtumaan, vaan auttavat myös nukkumaan. Nukut siis paremmin, kun syöt päivällä kuitupitoisia ruokia, kuten hedelmiä, vihanneksia ja täysjyväviljaa.

 3. Liiku
  Liikunta ei pelkästään polta kaloreita, vaan auttaa sinua myös nukahtamaan ja nukkumaan paremmin. Pyri harrastamaan puoli tuntia liikuntaa päivässä, aivan sama mitä lajia, ja unesi laatu paranee. Tämä auttaa sinua myös laihtumaan.

 4. Nesteytä
  Veden juominen on yllättävän tärkeä seikka laihtumisen kannalta, sillä se ei pelkästään tehosta laihtumista itsessään, vaan auttaa sinua myös nukkumaan paremmin. Erään tutkimuksen mukaan he, jotka nukkuivat 6 tuntia tai vähemmän, kärsivät nestevajauksesta, kun taas tarpeeksi vettä juoneet nukkuivat 7–9 tuntia. Kannattaa kuitenkin juoda noin 80 % päivän vesitarpeesta jo iltapäivällä kello neljään mennessä. Jos nimittäin juot suurimman osan vedestä illalla, joudut todennäköisesti heräilemään vessaan pitkin yötä.

 5. Skippaa alkoholi
  Alkoholi ei pelkästään lisää kalorien määrää, vaan myös heikentää unesi laatua. Samalla se myös aiheuttaa nestevajausta. Tämä kokonaisuus onkin todella huono laihtumisen kannalta.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Eating Well