Tee matkasuunnitelmia ensi vuodelle: 10 maata, joissa ehdottomasti kannattaa käydä

Matkaoppaita julkaiseva Lonely Planet listasi kymmenen parasta maata vinkiksi ensi vuoden matkoja varten.

Vuosi lähenee loppuaan ja katseet voi alkaa hiljalleen suunnata jo ensi vuoden puolelle. Näin on tehnyt myös Lonely Planet, joka julkaisi top 10 maata, joihin matkustaa vuoden 2016 aikana.

Asiantuntijoiden analyysien perusteella tehdyt matkasuositukset ensi vuodelle sisälsivät nämä kymmenen maata:

10. Fiji

Tie paratiisiin helpottui juuri hieman. Mielihyvää rakastava Fiji on saavuttanut jälleen tasapainon rakenteellisen kriisin jälkeen. Kokeile viimeisimpiä extremeurheilulajeja tai keskity sukeltamiseen, purjehtimiseen tai onkimiseen samalla nauttien trooppisesta saaristosta.

9. Grönlanti

Grönlannissa on maailman alhaisin väestötiheus, mutta siellä on kaunista luontoa koettavana keskiyön auringon kimaltaessa jäätikillä ja seilaten valaiden keskellä tai kokien revontulet. Arktinen ihmemaa kannattaa kokea esimerkiksi maaliskuussa, kun Grönlannissa vietetään Arctic Winter Gamesit.

8. Uruguay

Arviolta kolme miljoonaa ulkomaalaista vierailee maassa ensi vuonna, mutta se voisi olla enemmnkin. Uruguaysta on tullut edistyvä yhteiskunta. Houkuttelevia kohteita ovat muun muassa pääkaupunki Montevideo ja Punta del Este.

7. Puola

Puolaan matkustavien määrä on kasvussa eikä sille näy loppua, kun Wrocławista tulee vuoden 2016 Euroopan kultturipääkaupunki. Uudet lentoreitit muun muassa Krakovaan ja Katowiceen myös vaikuttavat siihen, että Puola on nousussa.

6. Australia

2016 voi olla täydellinen ajankohta road tripille Australiassa. Matkalle kannattaa ottaa ainakin Iso valliriutta sekä Tasmanian koskematon luonto, jotka molemmat ovat ympäristöuhkien alla.

5. Latvia

Latviassa korjataan murentuvia linnoja ja kartanoita, jotka piileksivät maan mäntymetsissä ja vanhoja perinteitä elvytetään. Viettelevä Riika on myös kasvattanut asemaansa ollessaan Euroopan kulttuuripääkaupunki, parantaen infrastruktuuriaan ja useiden korjaustöiden avulla kaupungin väkimäärän kasvaessa.

4. Palau

Saarivaltio Tyynellä valtamerellä on yksi taianomaisimmista sukellus- ja snorklauskohteista maailmassa. Palaun merialueet on muutettu rauhoitusalueeksi tavoitteena suojella aluetta. Hämmästeltävää riittää vedessä kaloista koralleihin.

3. Yhdysvallat

Maan National Park Service täyttää 100 vuotta ensi vuonna. Palvelu valvoo maan 59 kansallispuistoa ja satoja historiallisia maamerkkejä. Nappaa siis vaelluskengät mukaan ja lähde tutkimaan kaunista luontoa.

2. Japani

Japani on ehkä toisella sijalla, mutta se on ykkösenä niille matkailijoille, jotka etsivät muista maailmoista peräisin olevia kokemuksia. Maa on samaan aikaan vanhanaikainen ja moderni. Tokion vilkas kaupunki kehittyy 2020 vuoden olympialaisten alla, mutta lähiöiden takana Japani on edelleen elegantti ja viekotteleva kuin sen puiset temppelit.

1. Botswana

Demokraattinen, edistyksellinen ja ennen kaikkea virkistävän villi. Näin Lonely Planet kuvailee Botswanaa, jonka matka köyhyydestä yhdeksi Afrikan vakaimmista, menestyvimmistä yhteisöistä on inspiroiva. Botswana juhlistaa 50 vuotta kestänyttä itsenäisyyttään vuonna 2016. Valmistaudu hämmästymään, kun vierailet maassa.

Lähde: Huffington Post, Lonely Planet


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.