Kroppa voi olla täysin erilainen, vaikka pituus, paino ja painoindeksi olisivat samanlaiset.

Body Labs on luonut 3D-mallit kuuden eri naisen vartaloista ja laittanut ne samaan taulukkoon havainnollistaakseen, kuinka samasta painoindeksistä, pituudesta ja painosta huolimatta naisten vartalot voivat olla täysin erilaisia. Cosmopolitanin kanssa yhteistyössä toteutetun taulukon naisilla oli kaikilla painoindeksi 22,8 sekä pituutta 170 senttiä ja painoa 66 kiloa.

Erot vartaloissa johtuvat siitä, että kehon massan jakautuminen ja sen koostumus vaihtelevat eri ihmisillä. Jos taulukossa olevia vartaloita vertaa, voi huomata eroavaisuudet todella helposti.

Cosmopolitanin mukaan taulukko haastaa käsityksen siitä, että painoindeksi olisi tarkka tapa mitata yksilön terveyttä ja kuntoa.

”Voit olla hyvässä kunnossa oleva urheilija ja silti sinut todettaisiin ylipainoiseksi tai liikalihavaksi. Tai sinulla voi olla keskiverto painoindeksi, mutta keskivartalossa voi olla merkitsevästi enemmän massaa, mikä joidenkin tutkmusten voi ennustaa terveysriskejä”, Body Labsin tuotejohtaja Jonathan Schwartz sanoi Cosmopolitanille.

Taulukko onkin hyvä muistutus siitä, että omaa terveyttä ja painoa seuratessa ei kannattaisi keskittyä vain siihen, mitä painoindeksi sanoo, koska kyse on muustakin kuin numeroista. Katso Body Labsin julkaisema taulukko täältä.

Lähde: Cosmopolitan