Moni istahtaa sohvalle siinä ajatuksessa, että aikoo katsoa televisiosta jotain viihdyttävää.

Monille käy sillä hetkellä usein niin, että ei osaakaan päättää, että mitä haluaa televisiosta katsoa. Jos sinullekin käy usein niin, ehkä se lohduttaa, että et ole ainoa, jolle käy niin. Syytä sille on tutkittu ja on saatu hyvä vastaus.

Reelgoodin ja Learndipity Data Insightsin tutkimuksessa saatiin selville, että esimerkiksi Netflixin arkistoja selaillaan keskimäärin 18 minuuttia läpi, ennen kuin päädytään valitsemaan mitä aiotaan katsoa. Jos niin käy joka ilta, viikossa kuluu aika paljon aikaa sopivien ohjelmien selailemiseen.

Tuollainen käytös voi tuntua siltä, että sillä ei ole mitään merkitystä. Mutta se on oikeastaan melkoisen monimutkainen päätös, että mitä haluaa televisiosta näkyvän. Silloin pitää ottaa huomioon moni asia esimerkiksi se, että millaisella päällä on. Ja samalla saattaa joutua ottamaan myös huomioon muut, jotka ovat myös saman television ääressä.

Nämä kolme asiaa vaikuttavat päätökseesi siitä, mitä tulet katsomaan televisiosta

On kolme asiaa, jotka vaikuttavat televisio-ohjelman valintaan. Yksi on se, että pitää päättää mitä tarpeita ohjelman haluaa täyttävän. On löydettävä sen hetkiseen mielialaan sopivaa ohjelmaa.

Toinen päätettävä asia on se, että muutkin haluavat katsoa samaa ohjelmaa. Jos on vain yksin television ääressä, valinta tulee olemaan paljon helpompi.

Kolmas tärkeä asia on se, että ennen kuin edes käynnistää televisiosta, tekee vähän tutkimusta. Kannattaa selailla netin kautta ohjelmatarjontaa. Silloin voi esimerkiksi lukea jostakin elokuvasta arvosteluja ja tehdä päätöksiä sen perusteella.

Toivottavasti osaat tänään valita, että mitä katsot televisiosta.

Lähde: Metro

LUE MYÖS