Huomasitko juuri, että ette ole harrastaneet kumppanisi kanssa seksiä pitkään aikaan?

Tiedät ehkä syyn, miksi lemmiskelyssänne on ollut pitkä tauko. Mutta jos vielä mietit siihen syytä, kannattaa käydä läpi Healt -sivuston 19 syytä, joiden takia sekstailu voi jäädä välistä jopa ihan huomaamatta. Syy voi löytyy käyttämistäsi lääkkeistä, sairaudestasi, stressistä, mutta myös ihan muista syistä.

1. Seksihalun puute

Halun puute on toki selkeä syy siihen, miksi seksiä ei ole harrastettu pitkään aikaan. Suhteen alussa seksihalut ovat yleensä suuremmat kuin suhteen edetessä. Lähes jokaisessa suhteessa seksin määrä vähenee jossakin vaiheessa suhdetta.  

2. Käytätkö puhelintasi liikaa?

Tämäkin voi olla syy seksinpuutteelle. Voit olla puhelimella yhteydessä helposti ystävien ja sukulaisten kanssa, mutta entä sen sängyssä vieressäsi makaavan henkilön kanssa? Kannattaa välillä pistää matkapuhelin pois ja käyttää vähemmän tietokonetta, jotta aikaa olisi myös seksille.

3. Olet liian kiireinen, eikä seksille jää aikaa.

Ne asiat, jotka stressaavat meitä eniten, laitetaan usein etusijalle kuten esimerkiksi astianpesukoneen tyhjennys. Kannattaisi jättää se tekemättä, koska sen ehtii myöhemminkin, ja käyttää aika sen sijaan seksille.

4. Annat stressin voittaa

Kannattaisi hyödyntää sellaisia asioita, jotka auttavat vähentämään stressiä, etkä anna stressin voittaa. Sellaisia voivat olla esimerkiksi jokin liikuntaharrastus tai vaikka seksin harrastaminen!

5. Et ole kuntoillut pitkään aikaan

Kuten edellisessä kohdassa ehdotettiin, että kuntoilulla voisi vähentää stressiä, kuntoilu on hyvä asia myös seksin kannalta. Se lisää seksihaluja. Päivän aikana kannattaisi harrastaa liikuntaa vähintään 30 minuutin ajan. Ajoita se siten, että harrastat kuntoilun jälkeen seksiä, koska silloin veresi kiertää hyvin ja olet hyvällä päällä.

6. Et pidä painostasi

Se, että oma paino ei miellytä, saa helposti jäämään piiloon sinne peittojen alle, jolloin seksikin jää välistä. Sillä millainen kuva omasta kehosta on, on paljon väliä siihen, miten käyttäydytään seksuaalisesti. Jos välttelet seksiä, voi kumppanisi ajatella, että etkö enää rakasta häntä. Siksi kannattaa miettiä oman kehonkuvan sijaan sitä, että kuinka hyvältä tuntuu, kun kumppanisi koskettelee sinua.

7. Kaikki mitä tiedät seksistä, olet oppinut elokuvista.

Seksi ei välttämättä toimi sinun kohdallasi juuri siten, miten se elokuvissa esitellään. Älä toimi seksin kohdalla oppikirjojen mukaan, vaan sen mukaan, mikä sinusta tuntuu hyvältä.

8. Samaa rutiinia vuodesta toiseen

Jos seksistä on tullut rutiinia, hoidetaan se helposti aina sillä samalla tutulla tavalla. Se voi kyllästyttää ja siksi jäädä lopulta tekemättä. Keksikää uusia ideoita seksin harrastamiselle. Listatkaa niitä yhdessä ylös. Miten olisi esimerkiksi seksikäs musiikki. Sellaisesta soittolistasta on uutisoitu aiemmin, josta löytyy paljon kappaleita, jotka tuovat seksiin lisää tunnelmaa.

9. Suhde tuntuu liian tutulta

Kun suhde on vakaa, voidaan silti haaveilla jostain uusista kokemuksista. Pitkän suhteen pitäisi silloin antaa tutun ja turvallisen lisäksi jotain uuttakin, jota ei ole vielä kokenut. Tämäkin hoituu, kun teette sille asialle jotain. Lähetä hänelle esimerkiksi viesti, jossa vihjaat seksistä. Se voisi olla jotain uutta seksiin liittyvää, jota ette ole vielä kokeneet. Keinoja kyllä löytyy, kun osaa olla rohkeampi.

10. Sinua ei vain yksinkertaisesti kiinnosta harrastaa seksiä.

Siihen, että seksin harrastaminen ei kiinnosta, voi löytyä kymmeniä eri syitä. Kannattaisi tässä tapauksessa käydä lääkärissä, jossa ongelma voisi ratketa, jos kyse on jostain esimerkiksi terveyteen liittyvästä ongelmasta.

11. Miehelläsi on erektio-ongelmia

Kun vanhenemme, voi eteen tulla monenlaisia ongelmia, jotka häiritsevät seksin harrastamista. Yksi voi olla se, että mies ei saa erektiota enää yhtä helposti kuin ennen tai ei ollenkaan. Se voi johtua monista terveydellisistä syistä, joten tällöin miehen on syytä käydä lääkärissä. Kyse voi olla esimerkiksi korkeasta kolesterolista, diabeteksesta tai kohonneesta verenpaineesta.

12. Ette tunne kumppanisi kanssa enää olevanne läheisiä.

Kun on aina kiire, eikä ehditä viettämään tarpeeksi aikaa kumppanin kanssa, ei enää oikein tunneta olevan tarpeeksi läheisiä. Silloin seksiäkään ei tule harrastettua kovin helposti. Siksi kannattaisi kokeilla välillä flirttailla kumppanisi kanssa, jos ette ehdi seksin ääreen. Se pitää helposti yllä yhteyttänne, ja seksiäkin voisi siksi tulla harrastettua helpommin sitten, kun sille on aikaa.

13. Olet ärsyyntynyt

Jos kumppanisi ärsyttää sinua, et todennäköisesti halua harrastaa hänen kanssaan seksiä. Toivottavasti tämä ei ole pysyvä tunne, jolloin kannattaisi miettiä, että miksi hän sinua ärsyttää, ja voisiko asian kenties korjata.

14. Olet masentunut

Jos olet väsynyt ja alakuloinen, ei ehkä seksikään ole ensimmäisenä mielessä. Liikunta voisi auttaa tässäkin. Se virkistää ja antaa paremman mielen. Mutta jos olet kunnolla masentunut, voi sen hoitaminen toki vaatia paljon muutakin.

15. Makuuhuoneessasi on vikaa

Siitäkin voi löytyä syy siihen, miksi seksin harrastaminen jää välistä, että vikaa on makuuhuoneessasi. Syy voi olla esimerkiksi se, että siellä on televisio, joka pauhaa koko illan. Makuuhuoneessa ei myöskään kannattaisi säilyttää työpapereita tai perhekuvia, jotka vievät ajatukset sekstailusta ihan muualle.  

16. Yksi sana: Lapset!

Kun lapsi syntyy, on ihan normaalia menettää seksihalut ainakin vähäksi aikaa. Ensin vaippashow’t ja muut lapsiin liittyvät tehtävät vievät ajatukset ihan muualle. Myöhemmin, kun vauva-aika on ohi, ei sitä sopivaa hetkeä seksille ehkä löydy. Mutta tämäkin ongelma varmasti hoituu, kun hankitte kumppanisi kanssa välillä teille yhteistä aikaa, jolloin lapset ovat jossakin muualla.

17. Et saa helposti orgasmia

Orgasmin saaminen voi olla vaikeaa, varsinkin jos et pysty kunnolla keskittymään seksin harrastamiseen. Kannattaisi miettiä tarkemmin, että mikä saa sinut kiihottumaan, jolloin ehkä se orgasmikin tulee helpommin.

18. Syynä ovat syömäsi lääkkeet

Monet lääkkeet voivat vähentää seksihaluja. Terveenä pysyminen on tärkeää, joten lääkkeitä pitää syödä. Mutta jos ne vievät seksihalusi, kannattaa käydä juttelemassa lääkärin kanssa, voisiko esimerkiksi lääkkeen vaihtaa toiseen, joka ei vaikuttaisi seksihaluihisi ainakaan negatiivisella tavalla.

19. Et voi hyvin

Moni terveyteen liittyvä asia voi viedä seksihalusi kuten myös stressi ja unihäiriöt. Terveyteen liittyviä asioita voivat olla diabetes, kilpirauhasen häiriöt sekä monet muut vaivat. Tällöin kannattaisi käydä lääkärissä, jos kyse on jostakin vakavasta.

Lähde: Health