Jos kärsit masennuksesta, tämä juoma voi helpottaa oloasi.

Masennus on harmillisen yleinen sairaus, josta kärsivät lukuiset ihmiset. Onneksi vaivaan on kuitenkin olemassa useita eri hoitokeinoja.

Yksi hoidoista on erityisen mielenkiintoinen, ja harva onkaan kuullut siitä. On nimittäin olemassa juoma, jonka juominen voi auttaa masennuksen hoidossa.

Kyseessä on kahvi.

Kahvin kohtuullisen käytön, erityisesti naisilla, on kerta toisensa jälkeen osoitettu hoitavan lievää masennusta. Tämä johtuu siitä, että tutkijat uskovat kahvin vaikuttavan aivojen välittäjäaineisiin, jotka auttavat parantamaan verenkiertoa, henkistä toimintaa sekä lisäävät keskittymistä ja tietoisuutta. Kahvilla on myös lievä rauhoittava vaikutus, joka auttaa rentouttamaan jännitystä ja lievittämään stressiä.

Kahvia kannattaa juoda yhdestä kolmeen kupillista päivässä hyötyjen saamiseksi, ja jos kärsit kofeiinista, vaihda kofeiinittomaan kahviin tai vähennä juomasi tavallisen kahvin määrää.

Tutkijat arvelevat, että kofeiinin kyky muokata aivokemiaa voi osaltaan vaikuttaa sen mielialaa kohottaviin ominaisuuksiin. Sen uskotaan lisäävän tiettyjen välittäjäaineiden, kuten dopamiinin ja serotoniinin, tuotantoa, joilla on keskeinen rooli mielialan säätelyssä. Tämä biokemiallinen lisäys voi piristää mielialaa ja auttaa työntämään lievän masennuksen pilvet pois.

On kuitenkin tärkeää mukauttaa saanti; se, mikä toimii yhdelle ihmiselle, ei välttämättä toimi toiselle. Tätä kikkaa kannattaa kuitenkin kokeilla, jos kärsit masennuksesta.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: All Women’s Talk