Tiesitkö, että laihduttaminen voi onnistua tekemättä muutoksia ruokavalioon? Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta näin yhdysvaltalaistutkijat uskovat, kertoo Independent.

Tutkijoiden mukaan laihtumiseen ilman ruokavaliomuutoksia on yksinkertainen keino: punnitse itsesi päivittäin.

Tutkimukseen osallistui 294 naisopiskelijaa, ja siinä havaittiin, että itsensä päivittäin punnitsevien kehon rasvaprosentti sekä painoindeksi alenivat enemmän kuin niillä, jotka eivät käyneet vaa’alla joka päivä. Tutkimukseen osallistuneita naisia, jotka olivat kaikki eri painoisia, ei ollut kehotettu pudottamaan painoaan.

Opiskelu lihottaa

Tutkijat olivat erityisen kiinnostuneita tarkastelemaan juuri opiskelijoita, sillä lihominen on yleistä korkeakouluopintojen aikana, varsinkin ensimmäisenä vuonna. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että 70 prosenttia korkeakouluopiskelijoista lihoo ensimäisen opiskeluvuotensa aikana.

Tutkimuksessa selvisi, että yksinkertaisesti punnitsemalla itsensä päivittäin naiset eivät pelkästään välttäneet lihomista, vaan itse asiassa laihtuivat merkittävästi. Ne, jotka eivät käyneet vaa’alla, eivät huomanneet merkittäviä muutoksia painoindeksissään.

Tutkijat uskovat, että oman painonsa näkeminen joka päivä motivoi naisia syömään terveellisemmin.

Lähde: Independent