Kun on synnyttämässä tai juuri synnyttänyt, olisi muiden oltava varovaisia kommenteissaan.

Nainen on silloin herkkä kuulemaan mitään negatiivisia asioita esimerkiksi sekaisen menneen hormonitoiminnan takia. Silloin ei kannata välttämättä edes vitsailla asioista, koska nainen ei niitä sillä hetkellä välttämättä ymmärrä.

Jopa kuninkaalliset voivat päästään suustaan vitsin väärällä hetkellä. Näin teki prinssi Charles, kun hänen vaimonsa Diana oli juuri synnyttänyt heidän toisen lapsensa Harryn. Tuo vitsiksi tarkoitettu kommentti särki Dianan sydämen.

Prinssi Charlesin ja Dianan, Walesin prinsessan, avioliitto ei ollut koskaan helppo. Mutta tämän ikävän kommentin kerrotaan olleen viimeinen piste, josta ei ollut enää paluuta.

Vitsejä oli lopulta kaksi ja ne kumpikin loukkasivat suuresti juurisynnyttänyttä Dianaa

Charlesin kerrotaan toivoneen tuolla kerralla tyttöä, koska parin ensimmäinen lapsi oli poika. Kun Harry syntyi, hän vitsaili ja sanoi: ”Voi luoja, se on poika.”

Vaikka tuo kommentti oli vitsi, loukkaantui Diana siitä monen syyn takia. Charles ja Diana olivat ensinnäkin tehneet Dianan odotuksen aikana paljon avioliittonsa eteen ja heistä oli tullut läheisempiä. Diana oli toivonut, kun oli saanut tietää odottavansa poikaa, että pojan syntymä olisi muuttanut Charlesin mielipiteen, mutta hän oli näköjään ollut väärässä.

Charlesin kerrotaan sanoneen samalla myös toisen vitsin: ”Ja hänellä on jopa punaiset hiukset.” Tämä vitsi osui suoraan Dianan sydämeen ja hän oli sitä mieltä, että se oli loukkaavaa alkeellisella tasolla, koska jopa suvussa oli paljon punapäitä.

Diana saattoi luulla, että Charles viittasi tällä vitsillä hänen aiempaan suhteeseensa punapäisen James Hewitin kanssa, kuinka James olisi voinut olla pojan isä.

Vaikka Charles tiesi, kuinka nämä vitsit olivat Dianelle arkoja aiheita, hän murjaisi saman vitsin vielä ristiäisissäkin kertoen sen Dianan äidille: ”Olimme niin pettyneitä – luulimme, että se olisi tyttö”

Diana on kertonut myöhemmin näin: ”Ja sen myötä ”jotain sisälläni sulkeutui.”

Lähde: Reader’s Digest