Kyselytutkimuksessa on pureuduttu seksikumppanien määriin.

Tärkein ensiksi: jokainen harrastakoon seksiä niin monen eri ihmisen kanssa kuin itse parhaaksi kokee, kunhan huolehtii, että se on turvallista ja siihen on jokaisen osapuolen suostumus. Kumppaneiden määrästä ei pidä ottaa paineita eikä ketään pidä tuomita hänen lukumääränsä perusteella, vaikka näitä niin sanottuja ihanteellisia lukemia selvitellään tutkimuksissa ja niistä uutisoidaan.

Ja sitten itse uutiseen: joka toisen ihmisen mielestä (52 %) 13 on ihanteellinen aiempien seksikumppaneiden määrä, kertoo Metro. Tämä käy ilmi varatuille tarkoitetun Illicit Encountersin käyttäjilleen teettämästä kyselystä, johon vastasi tuhat naista ja tuhat miestä.

Lukemissa on vuosien saatossa tapahtunut melkoinen muutos, sillä vuonna 2016 tutkimus selvitti ihanteelliseksi määräksi 2-3 aiempaa seksikumppania, suhdetyypistä riippuen. Samaisessa tutkimuksessa myös todettiin, ettei naisia kiinnosta miehet, joilla on yli 6 aiempaa seksikumppania, kun vastaava lukema naisilla miesten aiemmiksi seksikumppaneiksi oli yli 11.

Tuoreessa kyselyssä sen sijaan ilmeni, että kolme neljästä kokee (73 %), että yli 18 seksikumppania on nykypäivänä ”turn-off” ja se voi olla merkki, että jotakuta on vaikea miellyttää. Illicit Encountersin seksi- ja parisuhdeasiantuntija Jessica Leonin mukaan iso aiempien seksikumppaneiden määrä vie monilta kiinnostuksen, koska kukaan ei halua olla vain yksi uusi lovi sängynpäädyssä.

”Samaan tapaan sellaista ei haluta tapailla, jolla ei ole juurikaan kokemusta, koska se on resepti kömpelöön peuhaamiseen. 13 kumppania on ihanteellinen määrä – ja se takaa sen, että henkilö on kokenut, kokeileva ja avarakatseinen lakanoiden välissä”, Leoni totesi Metrolle.

Naiset värittävät totuutta

Koska seksikumppaneiden lukumäärän perusteella ihmisiä arvostellaan ja tuomitaan helposti, valehtelevat monet omasta seksikumppaneiden määrästään. Tämä totuuden värittäminen on kuitenkin huomattavasti yleisempää naisilla.

Kyselyssä paljastui, että 67 prosenttia naisista valehtelee seksikumppaneidensa lukumäärästä, kun taas miehistä samoin tekee vain 13 prosenttia. Metron mukaan tämä todennäköisesti viittaa siihen, miten naisia tuomitaan ankarammin kevytkenkäiseksi kuin miehiä.

Tätä tuomitsemista tukee kyselyssä seuraava tulos: 59 prosenttia miehistä on sitä mieltä, että suuri seksikumppanien määrä tekee ihmisestä vähemmän haluttavan. Naisista samaa mieltä oli hieman alle puolet (46 %).

Metron mukaan nämä huolet ja asenteet voivat vaikuttaa seksielämään ja halukkuuteen päätyä lakanoiden väliin. Kolme neljästä (77 %) kyselyyn vastanneesta miehestä kertoi, että menisi sänkyyn jonkun kanssa ensitreffillä, kun naisista samoin tekisi vain reilu kolmannes (33 %).

Oman seksikumppaneiden määrän kertominen on tietysti yksityinen asia, jota ei ole pakko jakaa kenellekään. Kaikkia se ei myös kiinnosta, sillä vain 31 prosenttia vastaajista sanoi, että haluaisi tietää kumppaninsa seksihistoriasta.

Jos kuitenkin haluat puhua seksihistoriasta uuden kumppanin kanssa, mutta et tiedä miten lähestyä aihetta, löydät asiantuntijoiden vinkkejä siihen aiemmin julkaistusta artikkelista täällä.

Lähde: Metro