Hetken hupia etsiessä kolme on ihanteellinen lukema, vakavaa parisuhdetta etsiessä kaksi.

Uutta parisuhdetta etsiessä ihmisillä on taipumus arvostaa kumppania, jolla on makuuhuoneen puolella jonkin verran kokemusta, mutta ei liikaa. Tämä on ainakin Swansean, Bristolin ja Nottinghamin yliopistojen tutkijoiden lopputulema uudessa tutkimuksessaan, jolla selvitettiin aiempien seksikumppaneiden ihanteellista määrää.

Journal of Sex Research -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan sekä miehet että naiset eivät haluaisi kumppanikseen henkilöä, jolla ei ole ollenkaan seksuaalisista kokemusta, tai henkilöä, joka on kevytkenkäinen. Tutkimuksen mukaan mitä enemmän kumppaneita henkilöllä on ollut, sitä vähemmän kiinnostavalta hän vaikuttaa.

Tutkimuksesta uutisoineen Metron mukaan miehiä naisten seksikumppaneiden määrä ei haitannut niin paljoa, jos kyse oli vain hetken huvista. Tutkimuksen mukaan naisia ei kiinnosta miehet, joilla on yli 6 aiempaa seksikumppania, kun taas miehiä ei kiinnosta naiset, joiden seksikumppaneiden määrä on yli 11.

Metron mukaan niin miehet kuin naiset suosivat vakavan parisuhteen kohdalla henkilöä, jolla on ollut kaksi aiempaa seksikumppania. Jos taas he olivat lyhytkestoisemman suhteen perässä, aiempien seksikumppaneiden ihanteellinen määrä oli kolme.

”Vastoin ajatusta siitä, että miesten kevytkenkäisyyttä siedetään ja naisen ei, ilmaisivat kummankin sukupuolen edustajat samanlaista haluttomuutta olla suhteessa sellaisen henkilön kanssa, kenellä on liian laaja seksuaalihistoria”, tutkijat totesivat Metron mukaan.

Tutkimuksessa todettiin myös, että ainoa merkittävä ero miesten ja naisten välillä oli se, että miehet ovat valmiimpia olemaan seksuaalisesti täysin kokemattoman tai vain muutaman aiemman seksikumppanin omaavan henkilön kanssa.

Tutkimukseen osallistui 188 henkilöä, joista 104 oli naisia, ja kaikki osallistujat olivat kolmissakymmenissä. Metro huomauttaakin, että suhtautumienn seksikumppaneiden määrään voi olla erilainen eri ikäryhmissä.

Tutkimukseen osallistuneilla heidän oma seksuaalinen historiansa ei kuitenkaan vastannut heidän ajatusmaailmaansa ihanteellisten seksikumppaneiden määrän suhteen. Metron mukaan tutkimukseen osallistuneilla aiemmpien seksikumppaneiden määrä oli naisten kohdalla keskimäärin 5,81 ja miesten kohdalla keskimäärin 8,4.

Voit tutustua tutkimukseen lisää täällä.

Lähde: Metro