190 kiloa painava nainen kieltäytyi vankilatuomiosta vedoten lihavuuteensa.

Tuomari on jättänyt huomiotta asianajajan valitusperusteen, jonka mukaan sairaalloisen ylipainoisen naisen ei tarvitsisi mennä kärsimään tuomiotaan vankilaan. Valitusperusteen mukaan nainen ei kestäisi elämää kaltereiden takana, vaikka on aiheuttanut neljän lapsen isän kuoleman.

190-kiloinen nainen ajoi punaisia päin Englannin Kentissä moottoripyörällään ja surmasi lenkkeilijän. Tapahtuman seurauksena neljän lapsen isä, 45-vuotias Paul Stinton kuoli. Ollessaan syytettynä vaarallisesta ajamisesta ja kuolemantuottamuksesta nainen väitti olevansa liian lihava vankilaan. Väitöksestä huolimatta tuomittu, 49-vuotias Linda Ann Jenns, on nyt vangittu kahdeksi ja puoleksi vuodeksi.

Naisen asianajaja, Ian Bridge, vetosi naisen saaneen sydänkohtauksen seitsemän vuotta sitten ja saaneen hoitoa paino-ongelmaansa tapahtuman aikana. Hän kertoi naisen laihduttaneen 38 kiloa ja toivoi laihdutusleikkausta, joka nostaisi naisen elinajan odotetta huomattavasti. Asianajaja vetosi oikeudessa seuraavin sanoin: ”Hän on äärimmäisen ylipainoinen, sairaalloisen liikalihava ja on tapahtuman jälkeen lihonut vielä enemmän. Hän on henkilö, jolle vankeustuomio olisi erityisen hankala ja en liioittele väittäessäni, että hän ei ehkä selviytyisi siitä.” Asianajaja mainitsi myös, että Jenns, joka oikeudessa kertoi olevansa syytön Stintonin kuolemaan vaarallisen ajotapansa vuoksi, on ”hyvin, hyvin, hyvin pahoillaan siitä, mitä tapahtui.”

Jenns pyrki oikeudessa myös vetoamaan siihen, ettei ollut ajanut punaisia valoja päin vaan, että Stinton oli kävellyt punaisia päin lenkillään. Tuomari oli kuitenkin sitä mieltä, etteivät Stintonin teot johtaneet hänen kuolemaansa. Tuomari ilmoitti, että Jenns on ajanut punaisia päin ja hänen tilannenopeutensa on ollut liian suuri tapahtumahetkellä. Syyttäjän mukaan silminnäkijät olivat myös todistaneet Jennsin kiihdyttäneen liki 112 kilometrin tuntivauhtiin ennen yhteentörmäämistä, vaikka asiantuntijan mukaan naisen tuntivauhti olisi ollut sallitussa 64 kilometrin tuntivauhdissa.

Stinton lennätettiin sairaalaan, sillä hän sai pää-, rinta, niska- ja vatsavammoja. Mies kuoli kolme viikkoa tapahtuman jälkeen.

Lähde: The Telegraph