Ihanteellista seksin määrää onnellista suhdetta ajatellen on selvitetty monia kertoja.

Tutkijat ovat selvittäneet, että kerta seksiä viikossa riittää onnellisuuden maksimoimiseksi. Tutkimuksen mukaan useammin kuin kerran viikossa seksiä harrastavat parit eivät ole sen onnellisempia kuin kerran viikossa seksiä harrastavat parit.

Social Psychological and Personality Science -journalissa julkaistun tutkimuksen mukaan sen sijaan ne parit, jotka harrastavat seksiä harvemmin kuin kerran viikossa, ovat onnettomampia. Tutkimus perustuu kolmessa eri projektissa 40 vuoden aikana tehtyjen kyselyiden tulosten analyysiin, mihin on vastannut yli 30 000 amerikkalaista.

TIME-lehden mukaan tulokset voivat olla hieman yllättävät. Aiemmat tutkimukset ovat nimittäin antaneet ymmärtää, että enemmän on aina enemmän, kun on kyse seksistä.

”Suurin osa ihmisistä pyrkii olemaan onnellisempia ja seksi on yksi osa elämää, jonka on ajateltu liittyvän suurempaan onnellisuuteen”, tutkimusta johtanut Amy Muise Toronton yliopistosta kommentoi.

Aktiivisempi seksielämä ei alenna onnellisuutta

Muise otti mallia kahden ekonomistin työstä, missä selvisi, että 75 000 dollarin jälkeen suurempi vauraus ei tehnyt onnellisemmaksi ja loi hypoteesin, jonka mukaan sama voisi päteä seksiin. Tulosten perusteella näin on.

”Meille selvisi, että keskiverto ihmisten kohdalla seksielämän aktiivisuus oli kytköksissä onnellisuuteen vain kerta viikossa -tahdilla. Sitä aktiivisempi seksielämä ei ollut kytköksissä parempaan hyvinvointiin”, Muise sanoi.

Aktiivisempi seksielämä ei kuitenkaan vaikuttanut onnellisuutta alentavasti, mutta vähemmän kuin kerran viikossa jätti jälkensä onnellisuuteen.

Tutkimuksesta ilmeni, että harvemmin kuin kerran kuussa seksiä harrastavien parien ja kerran viikossa seksiä harrastavien parien välillä eroavaisuudet tyytyväisyydessä elämään olivat suuremmat kuin vuosittain 15-25 000 dollaria tienaavien parien ja 50-75 000 dollaria tienaavien parien välillä.

Kerta viikossa keskiarvo

TIME:n mukaan Muise on aikonut selvittää lisää, miksi juuri kerta viikossa on taikalukema.

”Kerta viikossa vaikuttaa olevan vakiintuneiden parien keskiverto aktiivisuus, joten on mahdollista, että yksi kerta viikossa on keskiarvo, koska tiheämmin harrastettu seksi ei ole kytköksissä parempaan hyvinvointiin”, Muise sanoi.

”On myös mahdollista, että ihmiset tuntevat olonsa onnelliseksi, kun ajattelevat olevansa keskiverron verran aktiivisia tai sitä aktiivisempia”, hän lisäsi.

”Kerta viikossa voi myös olla tiheys, jonka ihmiset mieltävät riittäväksi säilyttämään intiimin yhteyden kumppaniinsa”, Muise jatkoi.

Ennen kuin seksielämän aktiivisuudesta alkaa keskustella oman kumppanin kanssa, kannattaa kuitenkin muistaa, että seksin suhteen ei ole olemassa yksi tapa sopii kaikille -ratkaisua; toiselle kerta viikossa riittää, toiselle se on aivan liian vähän.

Lähde: TIME