Niin ystävän rauhoittelussa kuin kiusoittelussa valkoiset valheet ovat usein käytössä.

Parhaat ystävät jakavat yleensä lähes kaiken ja osaavat olla brutaalillakin tavalla rehellisiä toisilleen. Toisinaan kuitenkin valkoiset valheet ovat käytössä tilanteissa, joissa esimerkiksi ystävä kaipaa lohdutusta, vakuuttelua tai häntä vain haluaa kiusoitella.

Alla onkin 12 valkoista valhetta, joita parhaat ystävät kertovat toisilleen.

1. ”Eeeeeei, poistin sen kuvan jo….”

Olet onnistunut ottamaan ystävästäsi hulvattoman kamalan kuvan, jonka oikeasti aiot pitää hallussasi hyödyntääksesi sitä myöhemmin – kaikella rakkaudella, tietysti.

2. ”Näytät täydelliseltä siinä, ihan oikeasti. No niin, mennään jo.”

Kun on kiire ja et haluaisi myöhästyä, lipsahtaa tämä lause helposti ulos suusta.

3. ”Ei se nyt niiin kamalaa ollut.”

Kun ystävä on humalassa tehnyt noloa tai töpännyt jotain, mikä aiheuttaa morkkista, on tämä ystävien luottotapa lohduttaa.

4. ”Totta, hän näytti paljon paremmalta, kun oli vielä sinun kanssa.”

Erosta toipuvan ystävän pohtiessa, onko ex-rakas nykyisin vähemmän viehättävä, myötäilee ystävä usein sydämensä särkenyttä kaveriaan, vaikka todellisuudessa ei olisi pitänyt ex-rakasta kummoisena silloinkaan, kun hän seurusteli ystävän kanssa.

5. ”Vehtailit (laita tähän sen henkilön nimi, jonka kanssa tiedät, ettei ystäväsi todellakaan haluaisi vehtailla) kanssa.”

Toisinaan ystävää on hauska juksata vain hänen reaktionsa nähdäkseen ja siihen voi tulla käteviä tilanteita bileillan jälkeen.

6. ”Jep, minäkään en voi sietää häntä.”

Ystävät pitävät usein yhtä, ja kun parhaalla ystävällä on uusi ”vihollinen”, mutta et itse ole muodostanut hänestä mielipidettä, on turvallisin vaihtoehto myötäillä ystävää, koska tiedät erittäin todennäköisesti lopulta olevan hänen kanssaan samaa mieltä.

7. ”Olen siellä kymmenessä minuutissa.”

… eli siis enemmänkin puolessa tunnissa.

8. ”En minä ole humalassa.”

Todellisuus usein on toinen, mutta tällä tavoin voi rauhoitella ystäväänsä ja jatkaa iltaa vielä pidemmälle – mikä voi kostautua seuraavana aamuna.

9. ”Ei se mitään, halusinkin lähteä jo kotiin.”

Kun ystävän takia joudut jättämään kivan illan yöelämässä kesken, vaikka et olisi halunnut, mutta et halua pahoittaa hänen mieltään.

10. ”Eeei, en laittanut hänelle viestiä.”

Vaikka ystäväsi arvaa heti, ettet puhu totta, silti myöntämisen sijaan kaiken koettaa kieltää. Tätä tapahtuu etenkin silloin kuin on vakaasti aikonut olla laittamatta viestiä exälleen.

11. ”En aio kertoa sinulle.”

Tämä voi olla alkuun vakaa aikomuksesi – tiedät salaisuuden, jota et saisi kertoa kenellekään – ainakin alkuun, mutta tiedät kuitenkin lopulta kertovasi; tämä onkin vain tapa pitää ystävääsi piinassa hieman pidempään.

12. ”Älä huoli, kaikki järjestyy.”

Yleensä kaikki järjestyykin, mutta on myös hetkiä, jolloin se ei tunnu ihan niin selvältä. Tästä huolimatta näin sanoo, koska tietää ystävän todella kaipaavan vakuuttelua ja sitä varten parhaat ystävät ovat.

Lähde: BuzzFeed