Erilaiset aksentit vetoavat ihmisiin ja saavat sukat pyörimään jaloissa, mutta myös toisenlaiset puhetavat voivat vaikuttaa kiinnostukseen.

Tutkimus on paljastanut, että naiset syttyvät ja kiihottuvat miehistä, jotka mumisevat ja puhuvat hieman epäselvästi. Tämä johtuu siitä, että mumina mielletään machoksi ja maskuliinisemmaksi tavaksi, kertoo The Sun.

Tutkimuksen mukaan miehet sen sijaan syttyvät enemmän naisista, jotka puhuvat selkeästi, koska se viittaa feminiinisyyteen.

”Seksuaalisen valinnan näkökulmasta miehet, joilla on hieman keskivertoa maskuulisempia piirteitä, ovat suositumpia. Tässä kontekstissa se tekisi epäselvemmin puhuvista miehistä vetoavampia”, tutkimusta johtanut tohtori Daniel Stehr Kalifornian yliopistosta kommentoi tuloksia.

Tutkimusanalyysi on The Sunin mukaan ensimmäinen laatuaan. Tutkimuksessa 42 vapaaehtoista pyydettiin tekemään erilaisia puhetehtäviä ja heidän puhettaan nauhoitettiin, minkä jälkeen osallistujien puhetyylit laitettiin järjestykseen niiden viehättävyyden perusteella.

Tutkijoille ilmeni, että selvä tyyli puhua oli paljon viehättävämpi naisilla kuin miehillä. Tutkimus julkaistiin The Journal of the Acoustical Society of America -lehdessä ja voit tutustua siihen tarkemmin täällä.

Kerroimme aiemmin mikä on maailman seksikkäin aksentti. Voit lukea tästä aiheesta lisää täällä.

Lähde: The Sun