Nämä neljä hedelmää hidastavat ikääntymistäsi, jos syöt niitä säännöllisesti.

Haluaisitko olla terveempi ja näyttää ja tuntea itsesi nuoremmaksi? Se ei ole lankaan mahdotonta, mutta sen eteen pitää olla valmis näkemään vaivaa!

Voitkin vaikuttaa nuorekkuuteesi monin tavoin. Tärkeää on välttää asioita ja huonoja elämäntapoja, jotka saavat sinut näyttämään ikäistäsi vanhemmalta. Vältettävien asioiden listalla ovat muun muassa pikaruoka, riittämätön uni, tupakointi ja auringonotto.

Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään tiettyjen asioiden välttelystä, vaan myös tiettyjen asioiden suosimisesta. Ikääntymistä voi esimerkiksi hidastaa syömällä eräitä tiettyjä ruokia. Esimerkiksi eräiden hedelmien on todettu auttavat kehoasi pysymään nuorekkaana mahdollisimman pitkään.

Seuraavat hedelmät kannattaakin lisätä ruokavalioon, jos haluat huijata kehosi ikääntymään hitaammin.

 1. Mustikat
  Mustikat ovat pullollaan tehokaita antioksidantteja, jotka torjuvat soluja vahingoittavia vapaita radikaaleja. Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että mustikan ravintoaineet pystyvät korjaamaan vaurioitunutta DNA:ta ja muokkaamaan pitkäikäisyyteen liittyviä geenejä. Mustikat voivat myös auttaa vähentämään insuliiniresistenssiä ja vähentämään tyypin 2 diabeteksen riskiä. Lisäksi tutkimukset viittaavat siihen, että mustikoiden säännöllinen syöminen voi parantaa kognitiivista suorituskykyä.

 2. Omena
  Eräässä tutkimuksessa todettiin, että omenoiden säännöllinen syöminen voi vähentää ikääntymiseen liittyvien sairauksien, kuten sydän- ja verisuonitautien, syövän ja Alzheimerin taudin, riskiä. Sanonta ”omena päivässä pitää lääkärin loitolla” ei ole siis lainkaan tuulesta temmattu.

 3. Greippi
  Greippi sisältää runsaasti terveellisiä ravintoaineita, kuten C-vitamiinia, tulehdusta torjuvaa magnesiumia, verenpainetta alentavaa kaliumia ja ravintokuitua. Suurin terveyshyöty voi kuitenkin olla sen kyky torjua ylipainoon liittyviä sydän- ja aineenvaihduntahäiriöitä. Ikääntyessä ylipainon riski kasvaa, joten greippien kaltaisen rasvaa torjuvan hedelmän sisällyttäminen ruokavalioosi on erinomainen ikääntymisen estävä keino.

 4. Granaattiomena
  Granaattiomenamehu ja hedelmän vaaleanpunaiset siemenet sisältävät runsaasti kaliumia, joka on kivennäisaine, joka vähentää aivohalvauksen riskiä, sillä se pitää verenpaineen terveellä tasolla. Granaattiomenalla on myös vahvoja antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Joidenkin tutkimusten mukaan nämä antioksidantit voivat auttaa vähentämään ikäluomien ja ryppyjen esiintymistä.

  Nappaa edellä mainitut hedelmät ruokavalioosi ja pysyt pidempään nuorekkaana!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Eat This, Not That