Niin kanelilla, omenoilla kuin syksyisellä ilmallakin on vaikutusta hyvinvointiisi.

Syksy voi olla ilo silmille (ja Instagram-kuville) harmaina päivinäkin, kiitos esimerkiksi väriään muuttavien puiden, mutta syksyn mukana tulevat myös vuodenaikaan liittyvät tuoksut, ja näillä tuoksuilla voi olla positiivinen vaikutus hyvinvointiisi.

Huffington Post koosti syksyn kunniaksi parhaita vuodenaikaan liittyviä tuoksuja, joista on myös iloa hyvinvoinnin kannalta.

Kaneli

Yksi nuuhkaisu tätä tuoksua saa olon tuntumaan kotoisalta, mutta se voi myös terävöittää mieltäsi. Huffington Postin mukaan tutkimus on osoittanut, että kanelin tuoksu voi auttaa tehostamaan aivojen toimintaa. Wheeling Jesuit Universityn tutkimukseen osallistuneista he, jotka saivat kanelia, paranivat kognitiivissa toiminnoissa, kuten työmuistin ja keskittymiskyvyn osalta.

Syksyn lehdet

Ruska ja viileä ilma ovat usein se, mitä syksystä tulee ensimmäisenä mieleen ja syksyinen, värikäs luonto onkin kaunis näky. Auringon paistaessa raikkaassa säässä kauniin värisiin lehtiin, voivat omat energiatasotkin elpyä. Huffington Postin mukaan päivänvalo antaa sysäyksen lämpimille sävyille, joita monet tässä vuodenajassa rakastavat. Syksyn tuoksun tuovat värikkäimmät lehtien värit kehittyvätkin parhaiten, kun päivät ovat viileitä ja aurinkoisia.

Kurpitsa

Kurpitsat yhdistetään syksyyn ja tämä syystuoksu on myös hajun kautta toimiva ”lemmenlääke”, afrodisiaka. The Smell & Taste Treatmen and Research Foundationin teettämä tutkimus selvitti, että 40 prosenttia tutkimukseen osallistuneista miehistä reagoi positiivisesti tuoksuun, kun se yhdistettiin laventeliin.

Muskottipähkinä

Tämän mausteen rikkaalla, maanläheisellä tuoksulla on myös muutamia terveysvaikutuksia. Käytettäessä suitsukkeena, muskotti on hyvä tuoksu nukkumista ajatellen, sillä se voi saada aikaan lihasten rentoutumista ja lievittää stressiä. Huffington Postin mukaan se voi auttaa myös muistin suhteen. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että muskotista löytyvä myristisiini voi rajoittaa entsyymiä, joka vaikuttaa Alzheimerin tautiin. Muskottipähkinän liiallinen käyttö voi kuitenkin olla terveydelle haitallista, mutta maustekäytössä se on vaaratonta, kuten Yle uutisoi muutama vuosi sitten.

Omena

Syksyn alussa omenapuut tuottavat satoa ja omena on monien syysherkkujen ainesosa. Sen tuoksu taas voi auttaa lievittämään migreeniä. Huffington Postin mukaan vuonna 2008 julkaistu tutkimus selvitti, että omenan tuoksun miellyttäväksi mieltäneillä osallistujilla päänsäryn oireet helpottivat ja migreenikohtaukset lyhenivät huomattavasti.

Mikä on sinun suosikkisi syksyn tuoksuista? Kommentoi alla!

Lähde: Huffington Post


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia