Suomalaistutkijat selvittivät, miten tunteet vaikuttavat kehon eri osiin

Suomalaistutkijat testasivat, miten tietyt tunteet vaikuttavat kehon osiin.

Suomalaistutkijat keräsivät 701 henkilöä viiteen tutkimukseen ja pyysivät heitä värittämään siluetteja vastauksena tunteellisiin sanoihin, tarinoihin, elokuviin ja kasvojen ilmeisiin. Osallistujat käyttivät eri värejä merkitäkseen ne osat kehostaan, missä tunsivat toiminnan lisääntyvän tai vähentyvän.

Siluettikuvien värityksessä ”kuumat värit”, kuten punainen, keltainen ja oranssi tarkoittivat lisääntynyttä toimintaa ja sinisen sävyt vähentynyttä mustan ollessa neutraali. Tutkijoiden yhdistäessä näin saadun materiaalin, he huomasivat selkeitä rakenteita.

Tutkimuksen perusteella rakkautta ja onnea tunnetaan vahvasti läpi koko kehon ja masennus saa menettämään tuntemukset jokaisessa raajassa. Ylpeys taas saa toiminnan kasvamaan, mutta se on rajoittunut kehon yläosaan.

Pelko on vahvimmillaan rinnassa ja iljetys kurkussa. Häpeissään ihmiset monesti punastuvat ja myös tutkimuksessa se yhdistettiin poskiin.

Suomalaistutkimuksen päätekijä, psykologi Lauri Nummenmaa on rohkaissut kiinnostuneita kokeilemaan tutkimusta netissä, mikä onnistuu täällä. Kuvaa väritetyistä silueteista ja siitä, missä kohdissa eri tunteet tuntuvat, voit katsoa News.com.au:n sivuilta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.