Shar pei -rotua oleva Tonkey näyttää aivan elävältä pehmolelulta.

Kanadalainen Christine Park omistaa yhdessä poikaystävänsä Daven kanssa yhden tämän hetken tunnetuimmista koirista, Tonkeyn. Neljän kuukauden ikäinen shar pei -pentu omaa erikoisemman turkin kuin suurin osa muista lajitovereistaa; se on bear coat shar pei ja pidemmän, pörröisen turkkinsa ansiosta pentu muistuttaa koiran ja nallekarhun sekoitusta tai pehmolelua.

Parkin mukaan Tonkey on hassu, itsepäinen sekö ystävilleen ja perheelleen uskollinen koira. Sillä on myös sisko, Maxi ja vaikka koirat ovat tunteneet toisensa vasta muutaman kuukauden, ne ovat parhaita ystävyksiä.

”Olivatpa he missä tahansa, Tonkeylla on aina tarve olla lähellä Maxia, aina koskettamassa ja halimassa, kun ne nukkuvat”, Park kertoi koiristaan BuzzFeedille.

Kun Park ja poikaystävänsä pohtivat toisen koiran ottamista, heitä alkoi kiehtoa shar pei -rodun historia ja se, että koirat melkein kuolivat sukupuuttoon 1970-luvulla.

”Kun Tonkeyn pentue syntyi, minulle ja Davelle selvisi, mikä bear coat on. Olimme innoissamme, kun saimme tietää, että on olemassa pörröisiä shar peitä ja päätös oli meille helppo”, Park sanoi.

Bear coat -turkin omaavat shar peit ovat todella harvinaisia, koska pörröisyys periytyy resessiivisestä geenistä, jota kummankin vanheman täytyy kantaa.

Park on perustanut Tonkeylle oman Instagram- sekä Facebook-profiilin ja koiranpennun suosio on vain kasvanut viime viikkojen aikana, kun tieto pehmolelua muistuttavasta, suloisesta koirasta on levinnyt netissä – Instagramissa seuraajia on jo esimerkiksi yli 112 000.

Park kuitenkin kertoi saaneensa myös negatiivisia kommentteja, joissa Tonkeyn sanotaan olevan ”suunniteltu koira”, joka on rodun ”sörkkimisestä” aiheutunut.

”Haluaisin kaikkien tietävän, että tämä on todella vanha rotu, joka selvisi karusta historiastaan koiratappeluista aina siihen, että se oli sukupuuton partaalla, kunnes rotu pelastettiin Yhdysvalloissa”, Park taustoitti.

Ja sitten itse asiaan. Alle on poimittu Instagramista muutamia suloisia kuvia Tonkeysta.

Tässä on Tonkey.

Ja tässä Tonkey yhdessä siskonsa Maxin kanssa.

Tonkey ei oikein pitänyt pesuhetkestä.

Ikea-reissulla Tonkey tekeytyi pehmoleluksi, jotta heitä ei häädettäisi sieltä pois.

Tonkey saa toisinaan ylleen myös hauskoja asuja.

”Jos tänään on maanantai, en tule täältä pois.”

Tonkey ja Maxi unilla vieretysten, kuten Park kertoi kaksikon tekevän.

Ja loppuun vielä video Tonkeysta portaissa.

Tonkeyn Instagram– ja Facebook-sivuilta voit ihastella tätä söpöläistä lisää.

Lähde: BuzzFeed