Nämä kymmenen asiaa ovat yleisiä syitä siihen, miksi ei tee mieli harrastaa kumppaninsa kanssa seksiä.

Jokaisella on joskus sellainen olo, ettei seksin harrastaminen oman rakkaan kanssa houkuta eikä yksinkertaisesti ole sellaisella tuulella. Tässä ei ole mitään väärää; on ihan normaalia, ettei jatkuvasti tee mieli olla peuhaamassa lakanoiden välissä.

Jos kuitenkin on kulunut viikkoja tai kuukausia, ja silti välttelet seksin harrastamista kumppanin kanssa, voi syy haluttomuuteen alkaa mietityttää. PureWow -sivuston mukaan alle listatut kymmenen asiaa voivat olla syypää siihen, että seksihalusi ovat kateissa.

1. Huomiosi on muualla

Sinulla olisi viimein aikaa rentoutua ja keskittyä edes tunnin ajan kumppaniisi, mutta sen sijaan kaivat puhelimesi esiin ja selaat Facebookia. Jos sosiaalinen media vie huomiosi, ei välttämättä ole mikään ihme, jos kumppani jää silloin vähemmälle huomiolle.

2. Koti on sotkuinen

PureWow’n mukaan siisteys stimuloi ihmisiä, vaikka siisteyttä ei pystykään ylläpitämään.

”Kuka haluaisi harrastaa seksiä, kun kissan hiekkalaatikko tulvii ja sänky on täynnä tavaraa”, seksologi Claudia Six totesi PureWow’lle.

”Sinun ei tarvitse olla kuin Martha Stewart, luo vain harmoninen ympäristö. Palkkaa ammattilainen avuksesi, jos se on tarpeen”, Six neuvoi.

3. Painosi on vasta noussut

Jos vaivautunut painostasi, voi se vaikuttaa mieleesi. Seksuaalisen terveyden konsultti Celeste Holbrookin mukaan muutama lisäkilo ei kuitenkaan vaikuta kykyysi nauttia seksistä.

”Anna itsellesi samanlaista myötätuntoa kuin antaisit parhaalle ystävällesi. Tiedosta, että olet erityinen kumppanillesi ihan muusta syystä kuin vaa’an näyttämän kilomäärän takia”, Holbrook kertoi.

4. Odotuksesi ovat kuin suoraan elokuvista

Elokuvissa nähdyt seksikohtaukset eivät usein ole kovinkaan realistisia. Six muistuttikin PureWow’n haastattelussa, että elokuvat ja porno ovat viihdettä, eivät opetusvideoita. Omia seksisessioita ei kannatakaan verrata siihen, mitä näkee elokuvissa ja on parempi keskittyä odottamattomiin seikkoihin kumppanin kanssa – haavoittuvuus ja spontaanius ovat avainasemassa hyvän seksin suhteen.

5. Et kuntoile tarpeeksi

Alastomana oleminen voi olla viimeinen asia mielessäsi, kun olet väsynyt ja kuntosi on huono. Liikunta kuitenkin vapauttaa endorfiineja, joiden on osoitettu lisäävän halua harrastaa seksiä. Austinin yliopiston tutkimus analysoi kahta naisryhmää, joista toinen polki kuntopyörää 20 minuuttia ja toinen teki saman ajan paperitöitä, minkä jälkeen heille näytettiin seksikäs elokuvaklippi. Seksikkään kohtauksen nähtyään kuntoilleet naiset olivat kiihottuneempia kuin paperitöitä tehneet.

6. Suhteessa on jännitteitä

Vaikka kuinka pienet seikat saattaisivat ärsyttää, koeta välttää sitä, että jännitteitä kertyisi välillenne. Sixin mukaan jännitteet koituvat seksin kuolemaksi.

”Näen sitä jatkuvasti työni kautta. Mielipahat täytyy kohdata, konfliktit ratkaista, pyytää anteeksi aidosti ja kommunikoida tehokkaammin”, Six painotti.

Vaikka keskusteleminen vaikuttaisi vaikealta ja riskiltä, avoimuus voi synnyttää uutta eloa makuuhuoneen puolelle.

7. Olet masentunut

Masennus vie PureWow’n mukaan energiat sinusta ja samalla seksihalut. Myös masennuslääkkeet voivat vaikuttaa haluihin. Sixin mukaan on syytä kohdata masennuksen syy lääkityksen ja ammattiavun kautta ja tehdä elämäntapoihin tai uraan muutoksia sen lievittämiseksi.

”Voit päästä masennuksestasi yli ja kukoistaa seksuaalisesti”, Six muistutti.

8. Olet liian stressaantunut

Stressi on osa monen elämää, mutta asiantuntijoiden mukaan jos sen antaa ottaa yliotteen itsestä, se vaikuttaa heti seksihaluihin. Holbrookin mukaan seksin aikana halutaan osoittaa haavoittuvuutta, vapautta ja rentoutumista, mutta on vaikeaa päästä tähän tilaan, kun on erityisen stressaantunut.

”Stressin lieventäminen meditaation, kuntoilun tai mahdollisen stressitekijän poistamisen avulla auttaa rentoutumaan seksin harrastamiseen”, Holbrook sanoi.

9. Tunnet olosi liian mukavaksi

On mainiota, että rakkaasi kanssa olette avoimia kaikesta toisillenne, mutta joskus liian mukavaksi olon kokeminen toisen seurassa tarkoittaa, että olet omahyväinen.

”Seksistä voi nopeasti tulla harvinaisuus, kun loikoilet lököhousuissa”, Six totesi.

”Tämä on ihan okei siihen asti, kunnes et pidä itsestään selvänä sitä, että kumppanisi on elävä, hengittävä, seksuaalinen olento”, hän jatkoi.

Eli toisin sanoen tunne olosi mukavaksi, mutta älä anna sen vaikuttaa haluusi olla kumppanisi kanssa intiimisti.

10. Lapset

Rakkaat lapsesi ovat olemassa seksin ansiosta, mutta he voivat myös laittaa kapuloita rattaisiin seksielämäsi suhteen. Sixin mukaan monet naiset pelkäävät, että lapset kuulevat seksin harrastamisen ja eivät suostu harrastamaan seksiä, jos lapsi, minkä ikäinen tahansa, on talossa.

”Äidit ja isät harrastavat seksiä. Lakkaa valittamasta ja anna mennä”, Six päätti.

Lähde: PureWow