Ylenpalttisen herkuttelun jälkeen olo saattaa olla tukala. Nämä ruoka-aineet voivat tuoda helpotuksen seuraavana päivänä.

Juhlapäiviin ajoittuva mässäily ei ole vaarallista, mutta kohtuullisiin annoskokoihin ja terveellisiin ruokiin tottuneelle herkkuja notkuvan pöydän ääressä vietetty ilta voi päättyä ähkyyn ja turvotukseen. Näitä ruoka-aineita syömällä – tai välttämällä – autat ruuansulatustasi palautumaan normaalille tasolle.

Banaani sisältää runsaasti kivennäisaine kaliumia, joka tukee ruuansulatuksen toimintaa. Lisäksi banaanissa on paljon liukoista kuitua, josta voi olla apua löysään vatsaan. Myös valkoinen riisi, vaalea leipä ja peruna ovat kohtuullisina annoksina vatsalle helppoja paloja purtavaksi.

Mausteet ovat hyviä aseita taistossa tukalaa oloa vastaan. Etenkin juustokuminan on todettu kiihottavan ruuansulatusneste sapen eritystä. Suola taasen kuuluu vältettävien ruoka-aineiden listalle, sillä se sitoo nestettä elimistöön, myös vatsan seudulle.

Appelsiinimehun luontaiset hapot voivat auttaa vatsahappojen vähyydesta johtuviin ruuansulatuksen häiriöihin, ja sitä kannattaakin juoda ennen ruokailua. Älä kuitenkaan juo appelsiinimehua hiilihydraattipitoisen ruuan kanssa! Tällöin vaikutus voi olla päinvastainen.

Vedellä laimennettu omenaviinietikka ja piparminttutee ovat myös oivia palanpainikkeita mässäilystä toipuvan menuussa.

Bon appétit!

Lähde: Huffington Post