Sen on hyvä selvitä jo suhteen alussa, jos mies, jonka kanssa seurustelet, on narsisti.

Narsistin tunnistaminen ei ole helppoa. Ehkä luulee vain seurustelevansa vaikean tapauksen kanssa ja luulee, että kyllä yhteiselo vielä helpottuu. Narsisti ei yleensä pysty muuttumaan toiseksi. Tässä alla on seitsemän merkkiä siitä, että miehesi on narsisti. Jos kaikki nuo tuntuvat tutuilta, toivottavasti suhteenne on vielä ihan alussa.

1. Hän on turhamainen ja pinnallinen.

Narsisti näyttää ja tuoksuu aina hyvältä. Hän pitää erittäin hyvää huolta ulkonäöstään, koska se miltä hän näyttää, on hänen tapansa esitellä sitä, että hän on menestynyt elämässään.

2. Hän on erittäin itsevarma.

Vaikka hän on itse erittäin itsevarma, se ei tee puolisosta samanlaista. Sen sijaan narsisti nakertaa puolisonsa itsevarmuutta, jolla hän ruokkii omaa egoaan.

3. Hän ei tee kompromisseja.

Narsistin kanssa tulee huomaamaan, että kaikki yhteiseltä tuntuvat päätökset ovat lopulta hänen päätöksiään. Esimerkiksi talo, missä asutaan, on hänen valitsemansa.

4. Hän puhuu paljon itsestään.

Vaikka koittaisi puhua narsistille omista kokemuksista, ne kääntyvät nopeasti hänen kokemuksiinsa. Jos koitat puhua hänelle tekemästäsi matkasta, tulet pian kuulemaan kuinka hän teki mahtavan pitkän matkan jonnekin.

5. Hänen kaverinsa nostavat hänet jalustalle.

Narsistin ystävät imartelevat häntä liikaa, koska narsisti on jo sokaissut heidät, kuten pian puolisonsakin. Alussa hän saattaa tehdä sitä vain vähän, mutta ajan myötä se vain pahenee.

6. Hän eristää sinut muista.

Jokainen, joka yrittää pitää sinut erossa ystävistäsi ja läheisistäsi, eivät tee sinulle hyvää. Sellaista tekee esimerkiksi juuri narsisti.

7. Hänen aiemmat suhteensa eivät ole päättyneet hyvin.

Narsisti voi kertoa, kuinka hänen aiempi suhteensa ei ole päättynyt hyvin, joka ei ollut hänen oma vikansa. Narsisti aloittaa uuden suhteen melko pian edellisen päättymisestä.

Narsismi on sairaus, joka jää usein diagnosoimatta!

Lähde: Stay at home mum