Muun muassa kokeilut samaa sukupuolta olevien kanssa sekä anaaliseksin määrä ovat kasvaneet.

Yhä useampi nainen kokeilee erilaista seksiä, mutta seksin harrastaminen on kuitenkin vähentynyt. Tämä käy ilmi Britannian kolmannesta seksuaalisten asenteiden ja elämäntapojen tutkimuksesta, Natsal-3:sta, joka tehtiin vuosin 2010-2012 aikana.

8 869 tutkimukseen osallistuneen naisen vastaukset toivat ilmi, että yhä useammat harrastavat seksiä ennen 16 vuoden ikää, kokeilevat seksiä samaa sukupuolta olevien kanssa ja harrastavat anaaliseksiä verrattuna aiempiin Natsal-tutkimuksiin. Natsal-1 tehtiin vuosien 1990-1991 aikana ja Natsal-2 vuosien 1999-2001 aikana.

Kun Natsal-1:stä kävi ilmi, että neljä prosenttia 16-44-vuotiaista naisista oli ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä toisen naisen kanssa ja Natsal-2:n mukaan 10 prosenttia, on luku tuoreimmassa tutkimuksessa kasvanut 16 prosenttiin.

Samanlainen kasvu oli havaittavissa anaaliseksissä: Natasal-1 seitsemän prosenttia, Natsal-2 11 prosenttia ja Natsal-3 15 prosenttia. Osa muutoksista voi johtua kuitenkin siitä, että ihmiset uskaltavat nykyisin myöntää erilaisia kokeilujaan.

Seksin muuttuessa sen määrä on kuitenkin vähentynyt. Vuonna 1990 mediaaniluku naisten seksikerroille neljän aiemman viikon aikana oli viisi. Vuonna 2001 se oli tippunut neljään ja vuonna 2012 kolmeen.

Määrän vähentymistä on selitelty sillä, että ihmiset ovat liian kiireisiä.

”Työt tulevat kotiin nykyisin eikä ole tiukkaa jakoa sen välillä. Ihmiset ottavat läppärit ja iPadit sänkyyn. Ihmiset tekevät töitä todella kovasti ja ovat todella kiireisiä”, kertoo professori Kaye Wellings Lontoon hygienian ja trooppisen lääketieteen koulusta.

Lähde: Huffington Post

Kommentit

Kommenttia