Rintaliivit yllä ei kannata nukkua – voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä

Rintaliivit on parempi riisua, kun menee nukkumaan.

Vaikka ajatus rintaliivit päällä nukkumisesta voi tuntua epämukavalta, saattavat monet niin tehdä. The Independentin mukaan on olemassa vanha uskomus siitä, että rintaliivit yllä nukkuminen auttaisi ehkäisemään rintoja roikkumasta – esimerkiksi Marilyn Monroe vannoi sen nimeen.

Näin ei kuitenkaan ole. The Independent kertoo lääkäri Seth Rankinin todenneen, että rintaliivit päällä nukkumisella ei ole juuri vaikutusta rintojen roikkumisen ehkäisyä ajatellen ja siitä voi olla jopa enemmän haittaa kuin hyötyä.

”Kun makoilet selälläsi, painovoiman vaikutus työntää rintakudosta takaisin rintakehää kohti sen sijaan, että työntäisi sitä kohti varpaitasi”, Rankin sanoi.

”Joten rintaliivien käyttäminen (joiden tarkoitus siis viime kädessä on tukea rintoja alhaalta) on pohjimmiltaan tarpeetonta, koska rinnat luonnostaan painautuvat takaisin rintakehään”, hän jatkoi.

Puristavat liivit eivät tee hyvää rinnoille

Rankin selitti The Independentin mukaan, että rintaliivien käyttäminen yön aikana voi kuitenkin vaikuttaa imusolmukkeisiin.

”Tiukat rintaliivit voivat estää imunesteen virtaamista moniin tärkeisiin imusolmukkeisiin rintojen ja kainalon alueella, haitaten myrkyllisten kuona-aineiden poistamista kehosta”, Rankin varoitti.

The Independentin mukaan muutkin asiantuntijat ovat vahvistaneet tämän. Professori Mokbel on varoittanut Daily Mailin haastattelussa naisia huonosti sopivista rintaliiveistä.

”Puristavien rintaliivien käyttäminen nukkuessa vaikuttaa rinnan fysiologiaan”, Mokbel sanoi.

”Se voi heikentää verenkiertoa ja imunestekiertoa, mikä pahimmillaan voi johtaa krooniseen tulehdukseen, edeemaan ja epämukavuuteen”, hän jatkoi.

Tiesithän myös, että rintaliivien pitäisi olla tiukat, jotta ne tukevat riittävästi? Aiemmin kerroimmekin kätevästä tavasta selvittää, että rintaliivit istuvat oikein – lue lisää täällä.

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.