Rintaliivit on parempi riisua, kun menee nukkumaan.

Vaikka ajatus rintaliivit päällä nukkumisesta voi tuntua epämukavalta, saattavat monet niin tehdä. Independentin mukaan on olemassa vanha uskomus siitä, että rintaliivit yllä nukkuminen auttaisi ehkäisemään rintoja roikkumasta – esimerkiksi Marilyn Monroe vannoi sen nimeen.

Näin ei kuitenkaan ole. Independent kertoo lääkäri Seth Rankinin todenneen, että rintaliivit päällä nukkumisella ei ole juuri vaikutusta rintojen roikkumisen ehkäisyä ajatellen ja siitä voi olla jopa enemmän haittaa kuin hyötyä.

”Kun makoilet selälläsi, painovoiman vaikutus työntää rintakudosta takaisin rintakehää kohti sen sijaan, että työntäisi sitä kohti varpaitasi”, Rankin sanoi.

”Joten rintaliivien käyttäminen (joiden tarkoitus siis viime kädessä on tukea rintoja alhaalta) on pohjimmiltaan tarpeetonta, koska rinnat luonnostaan painautuvat takaisin rintakehään”, hän jatkoi.

Rankin selitti Independentin mukaan, että rintaliivien käyttäminen yön aikana voi kuitenkin vaikuttaa imusolmukkeisiin.

”Tiukat rintaliivit voivat estää imunesteen virtaamista moniin tärkeisiin imusolmukkeisiin rintojen ja kainalon alueella, haitaten myrkyllisten kuona-aineiden poistamista kehosta”, Rankin varoitti.

Independentin mukaan muutkin asiantuntijat ovat vahvistaneet tämän. Professori Mokbel on varoittanut Daily Mailin haastattelussa naisia huonosti sopivista rintaliiveistä.

”Puristavien rintaliivien käyttäminen nukkuessa vaikuttaa rinnan fysiologiaan”, Mokbel sanoi.

”Se voi heikentää verenkiertoa ja imunestekiertoa, mikä pahimmillaan voi johtaa krooniseen tulehdukseen, edeemaan ja epämukavuuteen”, hän jatkoi.

Tiesithän myös, että rintaliivien pitäisi olla tiukat, jotta ne tukevat riittävästi? Aiemmin kerroimmekin kätevästä tavasta selvittää, että rintaliivit istuvat oikein – lue lisää täällä.

Lähde: Independent


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia