Pentu tutustui pesän ulkopuoliseen maailmaan Venus-emon johdolla.

Ranuan eläinpuistossa marraskuun lopulla syntynyt jääkarhunpentu on päässyt ensimmäisen kerran ulos pesästään. Eläinpuisto julkaisi vielä nimettömän pennun ja Venus-emon ulkoilusta kuvia Facebookissa ja Instagramissa keskiviikkona.

Julkaissut Ranua Zoo 15. maaliskuuta 2017

Pesäluukku avattiin keskiviikkona puolenpäivän aikaan ja emo ja pentu ilmestyivät nopeasti aukolle haistelemaan talvista päivää. Ranuan eläinpuiston mukaan pieni jääkarhu oli alkuun ihmeissään ensikosketuksesta ulkoilmaan, vaikka oli jo aamulla saanut tutustua lumeen, kun hoitaja oli tarjonnut sitä pesään pennulle ihmeteltäväksi.

Julkaissut Ranua Zoo 15. maaliskuuta 2017

Pesän suojassa ja Venus-emon hoidossa pennusta on kasvanut emon rasvaisen maidon turvin vajaan kymmenen kilon painoinen jääkarhu. Eläinpuiston mukaan pentu on uros ja vilkas, joten Venuksella pitääkin kiirettä, että se ehtii valvoa pienen jääkarhun puuhia painileikkien lomassa.

Julkaissut Ranua Zoo 15. maaliskuuta 2017

Muutaman kuukauden ikäinen pentu on toinen Suomessa syntynyt jääkarhu, joka on jäänyt eloon. Nimettömän pennun isoveli Ranzo syntyi vuonna 2011 ja asustaa nykyisin Wienin eläintarhassa.

Jääkarhunpennun ensimmäisestä ulkoilusta uutisoitiin runsaasti keskiviikkopäivänä ja esimerkiksi Yle välitti pennun ulkoilun suorana lähetyksenä Areenassa. Ylen sivuilla voit katsoa koosteen emon ja poikasen puuhastelusta lumessa.

Voit seurata Venuksen ja sen poikasen sekä muiden Ranuan eläinpuiston asukkaiden kuulumisia esimerkiksi Facebookissa tai Instagramissa. Aiemmin julkaisemamme artikkelin pennun syntymästä voit lukea täällä.