Punaviinin juomisella on todettu jälleen hyviä terveysvaikutuksia, mutta samaa ei voi sanoa oluesta.

Punaviiniä juovat kärsivät epätodennäköisemmin polvien nivelrikosta, selviää tutkimuksesta. Sen sijaan oluen ystävät ovat alttiimpia niveltulehdukselle.

Nottinghamin yliopiston tutkijat perehtyivät 2 000 polven tai lonkan niveltulehdusta sairastavan henkilön juomatottumuksiin ja vertasivat niitä tuhannen terveen ihmisen juomatottumuksiin.

Daily Mailin mukaan olutta 20 annosta tai enemmän viikossa juovilla löydettiin 93 prosenttia korkeampi todennäköisyys polven niveltulehdukseen kuin heillä, jotka eivät juoneet olutta. He kärsivät myös kaksi kertaa todennäköisemmin lonkkavaivoista.

Sen sijaan 4-6 lasillista viiniä viikossa juovilla oli 44 prosenttia alhaisempi riski polven niveltulehdukseen ja vähintään 7 lasillista viikossa juovilla riski oli yli puolta pienempi.

Syyt juomien vaikutuksille eivät ole Daily Mailin mukaan täysin selvät. Yksi teoria on, että punaviinissä olevilla antioksidanteilla, polyfenoleilla, voi olla suojaava vaikutus, kun taas oluen juomiseen liittyvät virtsahappotasot voivat vaikuttaa haitallisesti.

”Oluen juominen vaikuttaisi olevan riskitekijä polven ja lonkan nivelrikolle, kun taas viinin juomisella on negatiivinen kytkös polven niveltulehdukseen”, tutkijat sanoivat.

Tutkimus julkaistiin Arthritis Research Therapy -journalissa.

Lähde: Daily Mail