Astianpesukonekin vaatii välillä erillisen puhdistuksen, vaikka sen luulisi olevan puhdas. Se on kuitenkin ihan samanlainen bakteeripesä, kuin muutkin keittiöstä löytyvät paikat.

Bakteerit eivät ole The List -sivuston mukaan edes ainoa syy siihen, miksi astianpesukonekin on välillä pestävä. Kun kone on puhdas, se toimii myös tehokkaammin. Kaupoissa myydään pesuaineita, joilla koneen saa puhtaaksi. Mutta jos haluat pestä koneesi nyt, keittiöstäsi taitaa löytyä pesuun sopiva aine jo valmiiksi.

Kyse on etikasta, jolla voi pestä monia muitakin keittiöstä löytyviä asioita sekä muitakin kodin paikkoja. Se on yleispesuaine, jota kannattaa sekoittaa veteen ja laittaa seos suihkepulloon. Seoksella voi pestä esimerkiksi kodin peili- ja lasipintoja. Myös mikro puhdistuu hyvin, kun pistät sen sisään kulhon, jossa on etikkaa. Kun etikka lämpenee mikrossa, on sen jälkeen helppoa pyyhkiä mikro puhtaaksi. Liat irtoavat silloin helposti.

Happamuuden ​​takia etikka on täydellinen desinfiointiaine. Sillä on kyky poistaa rasvaa, likaa ja bakteereja. Niitä löytyy astianpesukoneestakin, vaikka luulisi, että kone olisi puhdas jokaisen pesukerran jälkeen. Astiat ja muut konepesun kestävät asiat toki puhdistuvat, mutta astianpesukoneeseen voi jäädä likaa. Aiemmin on uutisoitu, kuinka monenlaisia asioita astianpesukoneessa voi pestä. Osa niistä voi olla todella likaisia.

Joten, jos haluat, että astianpesukone puhdistuu kunnolla, laita sinne sisälle etikkaa. Pese etikkaa sisältävä kone tyhjänä. Laita etikka konepesunkestävään kulhoon ja kulho koneen yläosaan. Jos haluat, että kone myös kiiltää, laita koneeseen toiseen kuppiin ruokasoodaa ja sekin koneen yläosaan.

Lähde: The List