Pidätkö sinäkin elämässäsi ärsyttäviä ja vaikeita ihmisiä? Taustalla kaksi syytä, paljastaa tutkimus

Kaksi tekijää vaikuttavat siihen, miksei ihmissuhteita ärsyttäviin tyyppeihin katkota.

Luultavasti jokaisen elämässä on ihmisiä, jotka ärsyttävät ja saavat näkemään punaista, mutta voi silti tuntua vaikealta katkoa välit heihin. Tutkimuksen mukaan tällaisia vaikeita ihmisiä pidetään osana elämää kahdesta syystä, kertoo The Independent.

Tutkijaryhmä Tel Avivin ja Bar-Ilanin yliopistoista sekä Kalifornian yliopiston Berkeleyn kampusyliopistosta selvittivät, että ihmiset pitävät vaikeita ihmisiä ympärillään joko sen takia, että tarvitsevat heitä jostain syystä tai koska eivät yksinkertaisesti voi välttää heitä. Yleensä se tarkoittaa sitä, että nämä ihmiset ovat joko perheenjäseniä tai työkavereita.

Tohtori Shira Offer ja professori Claude Fischer analysoivat tietoja Kalifornian yliopiston Network Stydy -tutkimuksesta. Se sisältää tietoa yli 1 100 aikuisen sosiaalisista kytköksistä San Franciscon lahden ympäristöstä.

The Independentin mukaan osallistujia pyydettiin määrittelemään heidän sosiaalisia ihmissuhteitaan. Osallistujat nimesivät ne ihmiset, joille he voivat uskouta ja avautua, ne ihmiset, kenen kanssa he sosialisoivat sekä ne, joille he voisivat soittaa hätätilanteessa.

Osallistujia pyydettiin myös nimeämään ne ihmiset, kenen kanssa heillä oli kireät välit ja kuvailemaan niitä. Tutkimuksessa ilmeni, että tällaiset ihmiset veivät 15 prosentin osuuden osallistujien nimeämistä ihmisistä ja olivat yleensä iäkkäämpiä vanhempia, läheisiä ja naissukulaisia.

”Nämä ihmiset ovat niitä, joiden kanssa elämämme ovat niin monimutkaisesti kietoutuneet yhteen”, tohtori Offer sanoi.

”Monet ovat läheistä perhettä, jota tarvitsemme ja jopa rakastamme; toisia emme vain pääse pakoon”, hän jatkoi.

”Sosiaaliset normit eivät anna meidän vain kävellä pois heidän luotaan, vaikka kuinka se toisinaan houkuttaisi”, Offer kertoi.

The Independentin mukaan vaikeita ihmissuhteita määritteleväksi tekijäksi tutkijat löysivät yhden yhteisen tekijän, joka oli tunne siitä, ettei toinen ihminen tarjonnut samanlaista tukea kuin itse tarjosi hänelle. He identifioivat suhteet vanhempiin erityisen vaikeaksi.

Voit tutustua tutkimukseen tarkemmin täällä.

Lähde: The Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.