Seksi voi olla eräänlainen testi suhteelle, sillä sen avulla voi paljastua mahdollisia ongelmia.

Seksin yhteydessä voi tulla esiin esimerkiksi mahdollisia kommunikaatio- tai luottamusongelmia tai voi huomata, ettei kemiaa ole tai pari ei sovi toisilleen tarpeeksi hyvin, että suhdetta kannattaisi jatkaa. Jos jokin tuntuu olevan vinossa suhteen fyysisellä puolella, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että heti pitäisi erota, vaan pari voi työstää yhdessä asioita.

Bustlen mukaan seksin aikana voi kuitenkin nousta esiin varoitusmerkkejä, jotka on hyvä tietää ja oppia tunnistamaan. Nämä varoitusmerkit nimittäin voivat olla osoitus siitä, että sinä ja kumppanisi ette ole hyvä pari ja ette sovi toisillenne.

Hän ei huomioi tarpeitasi

Jos ihminen on yleisesti itsekäs, tulee tämä piirre esiin myös makuuhuoneen puolella. Vain itseään ajatteleva kumppani keskittyy täysin omaan nautintoonsa sen sijaan, että varmistaisi, että sinäkin olet tyytyväinen.

”Yleisesti ei ole olemassa mitään ’pakollista’, kun on kyse seksistä ja seksuaalisesta tyytyväisyydestä. Jos kuitenkin sinä tai kumppanisi on tuonut esiin mieltymyksiään ja toinen on alkuun kunnioittanut niitä ja sitten alkanut jättää toiveet tai halut huomiotta, voi se olla merkki ongelmasta”, parisuhdevalmentaja Marisa T. Cohen kertoi Bustlelle.

Hän ei ota katsekontaktia

Seksin harrastaminen on herkkä ja haavoittuvainen teko. Katsekontaktin puute voi olla merkki toisen haluttomuudesta olla täysin haavoittuva ja luottavainen. Jotkut toki mieluummin harrastavat seksiä silmät kiinni. Jos kutienkin kumppanisi ei koskaan katso sinua silmiin intiimien hetkien aikana, saattaa jotain emotionaalista olla meneillään. Bustlen mukaan tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että hän yhdistää seksuaalisuuden häpeään. Taustalla voi olla myös se, että hän voi pelätä tai olla haluton luomaan yhteyden sinuun. Katsekontaktin puute voi myös kertoa sitä, että hän ei ole valmis heittäytymään ja vapautumaan kanssasi. Jos sinusta tuntuu, että hän laittaa etäisyyttä välillenne intiimien hetkien aikana ja haluaisit itse enemmän, on syytä selvittää, mistä on kyse.

Ette suutele

Kaikki eivät ole isoja suutelemisen ystäviä. Jos kuitenkin kumppanisi ei halua suudella sinua, voi se Bustlen mukaan olla merkki myös muusta kuin mieltymyksistä: hän ei välttämättä halua osoittaa läheisyyttä ja välinpitoa. Cohen sanoi Bustlelle, että jos toinen alkaa vältellä jotain, jonka tekemisestä on aiemmin sängyssä nauttinut, voi se olla varoitusmerkki. On mahdollista, että kumppanisi haluaa vain seksiä ja suhde on täysin fyysinen hänen mielessään ja sinun täytyy pohtia, riittääkö se sinulle. Jos sinusta tuntuu siltä, että sinulta kielletään tai viedään pois seksin romanttinen puoli, ei tällainen tyyppi välttämättä ole sinulle paras kumppani.

Ette halaile seksin jälkeen

Seksi on muutakin kuin itse seksuaalinen akti. Bustlen mukaan halailu ja läheisyys on tärkeä osa, joka rakentaa fyysistä ja emotionaalista luottamusta.

”Pitkään kestävä kosketus vapauttaa rakkaushormonina tunnettua oksitosiinia ja se voi parantaa parin välistä sidettä”, Cohen selitti.

Jos kumppanisi laittaa seinät pystyyn seksin jälkeen ja hän vaikuttaa hieman sulkeutuneelta, voi se tarkoittaa sitä, ettei hän etsi syvempää yhteyttä ja tämä juttunne voisi toimia paremmin rentona säätönä kuin parisuhteena.

Hän painostaa sinua tekemään jotain, joka ei tunnu sinusta hyvältä

Ketään ei saa eikä pidä painostamaan tekemään jotain sellaista, mitä hän ei halua tai mikä ei tunnu hänestä hyvältä. Tämä on ehdottoman tärkeää. Tämän takia onkin iso varoitusmerkki, jos tunnet olosi epämukavaksi seksin aikana. Bustlen mukaan jos kumppanisi haluaa sinun tekevän sellaisia asioita, joihin et ole suostunut, eikä hän kunnioita sinun toiveitasi, on se merkki siitä, ettei hän osaa olla empaattinen tai kunnioittaa rajojasi. Kumppanisi pitäisi välittää turvallisuudestasi ja jos näin ei ole, ei hän ole oikea kumppani sinulle.

Hän ei puhu haluistaan

Haluista ja tarpeista kommunikoiminen avoimesti on välttämätöntä luottamuksen ja läheisyyden ylläpitämiseksi sekä se auttaa pari kasvamaan yhdessä. Jos yksi tai molemmat osapuolet alkaa olla seksuaalisesti tyytymätön tai tuntee, ettei fyysisiä tai emotionaalisia tarpeita täytetä, täytyy tästä pystyä keskutelemaan.

”Seksihalut elävät parisuhteen aikana. Tästä syystä on tärkeää, että kumppaneista tuntuu hyvältä puhua haluistaan, koska ne voivat muuttua ajan mittaan – mistä he pitävät ja eivät pidä ja mitkä heidän tavoitteensa seksille ovat”, Cohen kertoi.

Cohenin mukaan jos sinusta tuntuu, ettei kumppani kerro tarpeitaan eikä ole valmis kuulemaan sinua ja sinun tarpeitasi, vana sen sijaan etääntyy, on se varoitusmerkki.

Bustlen mukaan pohjimmiltaan kyse on siitä, että jokainen ansaitsee harrastaa molemminpuoliseen suostumukseen pohjautuvaa, uskomatonta seksiä sellaisen ihmisen kanssa, ketä rakastaa ja kehen luottaa – vähempään ei kannata tyytyä.

Lähde: Bustle