Pesetkö kasvosi parhaalla tavalla? Ihotautilääkärit antoivat neuvonsa kasvojen puhdistukseen

Kasvojen pesemisessä on tärkeä kiinnittää huomiota siihen, milloin sen tekee ja mitä tuotteita käyttää.

Kasvojen puhdistuksen pitäisi kuulua jokaisen päivittäisiin rutiineihin. Kasvojen puhdistamisessa on kuitenkin hyviä ja huonoja tapoja ja onkin tärkeä tietää, miten kasvot kannattaisi pestä.

Good Housekeeping kysyi kahdelta ihotautilääkäriltä, Debra Jalimanilta sekä Mona Goharalta, miten usein ja minkälaisilla tuotteilla kasvot kannattaisi pestä ja suomensimme heidän neuvonsa alle.

Ihannetilanne: Peset kasvot kahdesti päivässä

Asiantuntijoiden mukaan kasvot pitäisi puhdistaa kahdesti päivässä: kerran aamulla ja kerran illalla. Jaliman kertoi, että yön aikana iholle kertyy bakteereja, jotka on hyvä pestä aamulla pois.

Illalla kasvojen puhdistaminen poistaa kasvoilta meikin, rasvan, lian ja mahdolliset kasvoille päätyneet saasteet ja pitää huolen, etteivät ihohuokoset mene tukkoon.

Pese vähintään illalla

Jos et voi pestä kasvoja kahdesti päivässä, pese ne silloin iltaisin ja aamulla vain huuhdo kasvot lämpimällä vedellä kosteuttaaksesi ihoa ja saadaksesi päivän käyntiin.

”Ihon uloin kerros uusiutuu yön aikana ja tätä prosessia ei kannata estää tukkimalla huokoset meikillä, lialla ja rasvalla”, Gohora selitti.

Goharan mukaan kasvojen peseminen illalla on myös rauhoittava osa iltarutiineja, joka voi auttaa nukahtamaan helpommin.

Käytä oikeita tuotteita

Iho voi alkaa punoittaa ja ärtyä, jos sitä pesee liikaa. Jos puhdistat kasvosi kahdesti päivässä, käytä hellävaraista pH-neutraalia ja vaahtoamatonta puhdistusainetta vähintään toisella päivän puhdistuskerroista. Jaliman suosii kasvojen pyyhkimistä misellivedellä iltaisin puhdistuksen jälkeen.

”Se on helppo tapa saada viimeisetkin meikin rippeet pois kasvoilta. Vaikka peset kasvosi ja ajattelet tehneesi sen hyvin, käytät misellivettä ja huomaat, että meikkiä oli silti vielä vähän jäljellä”, hän sanoi.

Käytä sopivasti aikaa kasvojen pesuun

Käsiä suositellaan pesemään 20 sekuntia ja tähän on muistisääntönä käytetty muun muassa 20 sekuntia kestäviä lauluja. Gohoran mukaan kasvoja pestessä tästä laulusta kannattaa ottaa encore, jotta varmasti saat käytyä kasvosi kunnolla läpi.

Gohora suosittelee käyttämään todella pehmeää pesulappua tai käsiäsi suojataksesi ihoa, kun taas Jaliman kehottaa ostamaan muutaman vauvoille tarkoitetun pesulapun ja pesemään ne jokaisen käyttökerran jälkeen.

”Älä koskaan käytä mitään karkeaa tai liian harjaksista kasvoilla”, Gohara muistutti.

Gohara neuvoi käyttämään kasvoja pestessä viileä tai lämmintä vettä ja lähtemään puhdistuksessa liikkeelle kasvojen yläosasta ja hellästi käymään kasvot läpi. Ihotautilääkärin mukaan kannattaa tehdä kaksi kierrosta pesulaulua lauleskellessa

Lopuksi taputtele hellästi pehmeällä pyyhkeellä kasvot kuivaksi ja varo, ettet hiero kasvoja liikaa. Pyyhi sitten vielä kasvot misellivedellä, jos käytät sitä, ja viimeistele laittamalla kosteusvoidetta.

Kolmas kerta mukaan

Kasvojen pesuun kahdesti päivässä on Jalimanin mukaan yksi poikkeus: jos kuntilet ja kasvosi ovat hien peitossa, pese silloin kasvot ylimääräisen kerran hellellä puhdistusaineella. Voit myös käyttää puhdistusliinoja, joilla puhdistat hieman kasvojasi ennen illan täyttä kasvojen puhdistusrutiinia.

Lähde: Good Housekeeping


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.