Lennon aikana kannattaa miettiä tarkoin, mitä pistää suuhun.

Kohtalokas virhe tuntuu lentokoneessa pahemmalta kuin monessa muussa paikassa, koska siellä esimerkiksi kaasua kertyy mahaan normaalia helpommin ja vessahommatkaan eivät ole kovin mukavia. Tässä alla on hyvät ohjeet siitä mitä koneessa kannattaa syödä ja juoda ja mitä taas ei.

Näitä koneessa kannattaa syödä ja juoda

Proteiinipitoinen smoothie

Proteiinipitoisen smoothien vieminen koneeseen voi olla turvatarkastuksen takia vaikeaa. Mutta jos löydät sitä esimerkiksi lentokentältä, niin se kannattaa ehdottomasti ostaa mukaan koneeseen. Tällainen proteiini sulaa helposti, joten se ei aiheuta ruuansulatusvaivoja, joita ei varsinkaan koneessa halua saada.

Hedelmä

Hedelmiä on helppo ottaa mukaan koneeseen. Ne eivät turvota, parantavat immuniteettia ja vähentävät tulehdustiloja.

Kovaksi keitetyt munat tai muu vähärasvainen proteiini

Keitetty kananmuna voi olla myös vaikea mukaan otettava. Jos se kuitenkin onnistuu tai jonkin muun vähärasvaisen proteiinin ottaminen, se auttaa pysymään pitkään kylläisenä eikä siitä tule mahaongelmia. Muista kuitenkin syödä muna tai esimerkiksi kana, katkarapu, tofu tai tavallinen kreikkalainen jogurtti kahden tunnin kuluessa, kun olet ottanut ne kylmästä mukaan.

Vesi

Vesi on lentokoneessa paras juoma. Se ei turvota eikä vaikuta ruuansulatuskanavaan ikävästi.

Vältä syömästä ja juomasta näitä koneessa

Mitä tahansa hiilihappoa sisältävää

Kaikki hiilihapolliset tuotteet kannattaa unohtaa koneessa ollessa, koska ne kerryttävät mahaan ilmaan. Lennolla maha turpoaa jo muutenkin, niin sitä ei kannata edesauttaa.

Parsakaali, lehtikaali, pavut ja muut kuitupitoiset kasvikset

Saatat ajatella tekeväsi terveellisen valinnan, jos syöt jotain näistä. Mutta nämä turvottavat sinua ja voivat laukasta suolistossa ikävän reaktion.

Ranskalaiset perunat

Nämä eivät tee suolistolle hyvää, joten unohda kaikki rasvaiset ja todella suolaiset ruuat.

Suolaiset välipalat

Kuten ranskalaiset, niin unohda myös muutkin suolaiset syötävät, kuten suolapähkinät. Ne kuivattavat kehoa liikaa, jota tapahtuu koneessa jo muutenkin.

Lähde: Huffpost