Pitkän ja väsyttävän työpäivän jälkeen pään kallistaminen tyynyyn ja lyhyiden torkkujen ottaminen on vastustamaton ajatus.

Espanjassa on keksitty tarjota ihmisille mahdollisuus torkkuihin myös keskellä kaupunkia.

Madridiin avattu Siesta&Co-niminen torkkubaari on ensimmäinen lajiaan Espanjassa, ja siellä väsyneet ihmiset voivat torkahtaa tunniksi joko yksityisessä tai jaetussa huoneessa 12–14 eurolla per tunti. Samanlaisia torkkubaareja löytyy myös esimerkiksi Lontoosta, Japanista ja Dubaista.

Monipuolinen palvelu

Siesta&Co-torkkubaarissa asiakkaat voivat joko varata torkkupaikan etukäteen tai yksinkertaisesti vain kävellä paikalle. Asiakkaiden käytössä on 19 sänkyä. Lisäksi torkkubaarista löytyy oleskelualue, jossa voi rentoutua mukavissa nojatuoleissa, jos ei tahdo täysin ummistaa silmiään. Asiakkaille tarjotaan myös kahvia, sanomalehtiä, tossut ja yöpaidat.

Jos sänkyjen hygieenisyys epäilyttää, ei huolta: lakanat vaihdetaan joka asiakkaan jälkeen ja pestään pesulassa. Pommiin nukkumisestakaan ei tarvitse huolehtia, sillä paikan työntekijät käyvät kyllä herättämässä asiakkaat torkkujen päätyttyä.

Lähde: Metro