Onko vauvallasi iso pää? Hänestä tulee todennäköisemmin älykäs

Tutkimuksen mukaan isopäisenä syntyneet vauvat ovat myöhemmällä iällä todennäköisemmin älykkäitä.

Mitä suurempi pää vauvalla on, sitä todennäköisemmin hänestä tulee älykäs, väittää tutkimus. Molecular Psychiatry -journalissa julkaistu tutkimus on yhdistänyt vauvan pään koon myöhemmän iän akateemisiin saavutuksiin.

The Independentin mukaan utkijat saivat tämän selville tutkittuaan yhteyttä geenien, älykkyysosamäärän ja yleisen terveyden välillä. Tutkimuksessa käytettiin tietoja 100 000 britiltä, jotka olivat antaneet veri-, virtsa- ja sylkinäytteet analysoitavaksi sekä kertoneet tietoja taustastaan ja elämäntavoistaan.

Tietojen tarkempi analyysi paljasti, että isopäisempinä syntyneet lapset merkittävästi todennäköisemmin hankkivat korkeakoulututkinnon sekä saivat paremmat tulokset verbaalisia ja matemaattisia päättelykykyjä testaavissa kokeissa.

The Independentin mukaan tutkimuksessa tunnistettiin myös 17 merkittävää geeniä, jotka vaikuttavat aivojen toimintaan sekä henkiseen että fyysiseen terveyteen.

”Tutkimus tukee olemassaolevaa teoriaa, jonka mukaan paremman yleisen terveyden omaavat ovat todennäköisemmin älykkäämpiä”, tutkija Saskia Hagenaars kommentoi tutkimustuloksia.

Vastasyntyneen vauvan päänympärys on keskimäärin 35 senttiä, joten brittitutkimuksen perusteella tätä suurempi pää viittaisi siihen, että vauva on älykkäämpi myöhemmällä iällä.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: The Independent


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.