Onko uusi kumppani rakkautesi arvoinen? Nämä merkit puhuvat sen puolesta

Pidä silmällä näitä asioita, sillä ne auttavat erottamaan jyvät akanoista.

Moni voi useiden sydänsurujen jälkeen olla varautunut rakkauden suhteen, jolloin tapaillessa uutta kiinnostavaa henkilöä saattaa helposti olla varuillaan ja miettiä, uskaltaako antaa tunteille vallan.

Vaikka aiemmissa suhteissa olisi ollut epäonnea, ei rakkauden suhteen kuitenkaan kannata luovuttaa, toteaa Huffington Post. Parisuhdeasiantuntijoita haastattelemalla Huffington Post koostikin kahdeksan merkkiä, jotka kertovat uuden kumppanin olevan rakkautesi arvoinen.

1. Hän on kiinnostunut sinun kiinnostuksen kohteista – jopa erikoisemmista sellaisista

Kumppanisi ei välttämättä tarvitse tietää jokaista yksityiskohtaa lempisarjasi hahmoista, mutta hänen pitäisi aktiivisesti kuunnella, kun kertaat tapahtumia.

”Hyvä kumppani kuuntelee tarinoitasi ja koettaa päästä mukaan”, psykologi Samantha Rodman kommentoi.

”Kumppanin pitäisi nauttia, kun näkee sinut onnellisena ja olla valmis jakamaan asiat, jotka tuovat sinulle iloa. Hän ei ehkä itse innostu esimerkiksi leipomisesta, mutta hän on seurassasi keittiössä ja ojentaa sinulle kaulinta tarvittaessa”, hän lisäsi.

2. Olosi on todella mukava hänen seurassa

Tiedät itsevarmuuden ja oman arvon tulevan sisimmästä, mutta oikean kumppanin kanssa ollessa hän saa olosi entistä mukavammaksi omassa kehossasi. Psykologi Alicia H. Clarkin mukaan lyhyesti sanottuna hyvä kumppani tunnistaa arvosi ja kunnioittaa sinua.

”Rakkautensa ja kunnioituksensa kautta nämä kumppanit inspiroivat sinua olemaan parhaimmillasi”, hän sanoi.

”He saavat olosi tuntumaan mukavalta, koska keskittyvt asioihin, joita rakastavat sinussa sen sijaan, että keskittyisivät asioihin, joita haluaisivat muuttaa sinussa”, Clark jatkoi.

3. Hän ei pelkää pyytää anteeksi

Kukapa jaksaisi kumppania, joka ei koskaan voi myöntää olevansa väärässä? Huomiosi ja välinpitosi ansaitseva kumppani pystyy tarvittaessa pyytämään anteeksi ja osoittamaan, miten koettaa toimia seuraavalla kerralla toisin, toteaa psykoterapeutti Elisabeth J. LaMotte.

”Tämä osoittaa emotionaalista kypsyyttä, jota on laadukkaissa ihmissuhteissa”, hän sanoi.

Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä toimii myös päinvastoin: sinunkin täytyy pystyä pyytämään aidosti anteeksi.

”Jos toinen osapuoli vain pyytää anteeksi, on parisuhde epätasapainossa”, LaMotte kertoi Huffington Postille.

4. Hän tekee sinulle tilaa elämässään

Sinun ei koskaan pitäisi tuntea oloasi rasitteeksi kumppanisi elämässä. Oikea henkilö toivottaa sinut tervetulleeksi maailmaansa ja saa sinut tuntemaan olosi kotoisaksi kodissaan, ystävien ja perheensä kanssa sekä myös silloin kuin vietettä aikaa vain kaksin.

”Aikasi arvoiset kumppanit jakavat itsensä kanssasi ja nauttivat tilan tekemisestä sinulle elämässään”, Clark totesi.

”Olipa kyse sitten tilan antamisesta vaatteillesi hänen vaatekaapissaan, ajan järjestämisestä tai sinuun luottamisesta tunteineen, rakkautesi arvoiset kumppanit osoittavat kykyä jakaa itsensä ja elämänsä kanssasi”, hän lisäsi.

5. Hän on suurin kannustajasi

Oman rakkaan pitäisi olla sinun suurin fanisi. Elämäntapavalmentaja Cynthia Ackrillin mukaan ollessasi alamaissa tai kaivatessasi mahdollisuutta purkaa mieltäsi, pitäisi kumppanin olla luotettava tuki.

”Hyvä kumppani uskoo sinuun silloinkin, kun et itse usko. Se voi olla ärsyttävää silloin, kun haluat vain sääliä, mutta pitkällä tähtäimellä se on vapautta kokeilla asioita elämässä ja löytää paras itsesi”, Ackrill kertoi Huffinton Postille.

6. Häntä ei haittaa antaa sinun tehdä omia juttujasi

Ajan viettäminen yhdessä on Rodmanin mukaan tärkeää, mutta ajan viettäminen omillaan pitäisi tuntua myös hyvältä.

”Kumppani, joka haluaa tulla mukaan kaikkialle ja viestittää jatkuvasti, voi tuntua alussa mukavalta, mutta sen hohto katoaa nopeasti”, hän varoitti.

”On tärkeää, että kumppanit pitävät osan elämästään erillisinä ja säilyttävät omat identiteettinsä, vaikka jakaisivat suuren osan asioista keskenään”, Rodman jatkoi.

7. Hän ottaa tarpeesi huomioon

Parhaat kumppanit ottavat Clarkin mukaan tunteesi ja mielipiteesi huomioon aina suuria päätöksiä tehdessään.

”Jopa terveimmätkin parisuhteet ovat pullollaan mahdollisuuksia tehdä kompromisseja, olipa kyse sitten työaikatauluista tai epäsynkassa olevista tunteista jonkin asian suhteen”, hän kertoi.

”He ymmärtävät tarpeen antaa ja ottaa ja sen johdosta tunnet varmuutta, että tarpeesi ovat yhtä tärkeät kuin heidän omansa. Olonsa tunteminen arvostetuksi ja huomioon otetuksi on tärkeä elementti inspiroimaan yhteistyötä ja kompromissien tekoa parina”, Clark sanoi.

8. Hän ei koeta korjata sinua

Huffington Postin mukaan tämä on kenties kaikista tärkein: Aikasi arvoinen kumppani ei tunne tarvetta tuomita elämääsi tai tarvetta yrittää muuttaa sinua. Ackrillin mukaan he arvostavat sitä, kuinka valintasi ovat muokanneet sinua.

”Kumppanin ei pitäisi koettaa korjata elämääsi. He voivat ehkä haluta korjata stressitasosi, kuten sinäkin heidän, mutta he ymmärtävät, kun kaipaat vain läheisyyttä, kunnes saat itse kaiken järjestymään”, Ackrill kertoi.

Mikä mielestäsi on tärkein merkki siitä, että kumppani on tunteidesi arvoinen? Kerro se kommenteissa!

Lähde: Huffington Post


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.