Usein ystävän exän tapailu johtaa ongelmiin.

Suhteen aloittaminen ystävän entisen kumppanin kanssa mielletään usein kylmimmäksi asiaksi, jonka nainen voi tehdä toiselle naiselle. Women’s Health halusi kuitenkin selvittää, onko ystävän exän tapaileminen aina ajattelematon teko ja kuin iskisi puukon ystävän selkään.

”Et ole pahis, jos huomaat tuntevasi vetoa ystäväsi exään”, The Women on My Couch -kirjan tehnyt Brandy Engler kommentoi.

”Olemme usein aitoja ystäviemme poikaystävien ympärillä, koska miellämme heidän olevan ”pois laskuista” ja emme koeta tehdä vaikutusta heihin. Tämä aitous kuitenkin auttaa viehätyksen suhteen – se on todellisen yhteyden perusta”, hän lisäsi.

Women’s Healthin mukaan ei ole mikään yllätys, että ystävät, joilla on sama maku niin viinin kuin lempilaukkujen suhteen olisi kiinnostunut samasta miehestä. Suurimmaksi osaksi ystävän exän tapailu tietää ongelmia – etenkin jos ystävän suhde oli vakava.

Englerin mukaan on kuitenkin tilanteita, jolloin voit napata ystäväsi ”jämät”. Siinä on riskinsä, mutta voit edetä varoen, jos jokin näistä asioista pätee kohdallasi:

Olet saanut hyväksynnän ystävältäsi

Soita hänelle tai puhu hänen kanssaan kasvotusten – ei viestejä – ja selitä hänelle tunteesi. Se ei ole hauskaa eikä idioottivarmaa, mutta se on parempi ystävääsi ajatellen kuin se, että hän näkisi esimerkiksi sosiaalisen median kautta teidän olevan yhdessä.

”Avainasemassa on kommunikointi. Toisen selän takana toimiminen on pelkurimainen teko ja rehellinen keskustelu voi pelastaa välit”, Engler sanoi.

Jos ero tapahtui hyvissä väleissä ja ystäväsi on nyt onnellisesti suhteessa toisen kanssa ja perustanut perheen, haluaisi hyvä ystävä saman onnen sinullekin, vaikka se olisi sellaisen henkilön kanssa, kuku joskus jakoi sängyn hänen kanssaan.

Jos kuitenkin ystäväsi on edelleen sinkku ja alakuloinen tilanteen takia tai haavat eivät ole parantuneet, pysy loitolla.

”Jos ystäväsi ei ole vielä päässyt siitä yli ja edelleen hakee tukeasi, ei ole kovin eettistä toimia exän suhteen”, Engler neuvoi.

Ystäväsi tapaili exäänsä vain vähän aikaa

Tinder-aikakautena suhteet etenevät nopeasti. Jos ystäväsi kävi yksillä jonkun kanssa muutaman kerran ennen kuin koko homma kuivahti kasaan, ei häntä lasketa exäksi. Todella lyhyet ’suhteet’ (alle kuukausi) eivät siirrä miestä pois laskuista -kerhoon.

Olet loputtoman rakastunut

Jos suhde on vahva kestämään seuraukset, ei ole väärin valita tulevaa aviomiestäsi kouluaikaisen huonetoverisi isjaan. Jos taas kyse on pitkäaikaisesta ystävästäsi, valmistaudu siihen, että saatat hyvinkin menettää hänet.

Ovatko sinun mielestäsi kaverin exät pois laskuista ja parempi jättää rauhaan? Kommentoi alla!

Lähde: Women’s Health