Onko sinulla juuri nyt stressiä? – Tässä 16 hyvin yksinkertaista tapaa lievittää sitä heti!

Stressi ja ahdistus ovat yleisiä kokemuksia useimmille meistä.

Tässä on 16 hyvin yksinkertaista tapaa lievittää stressiä, kokeile vaikka heti!

1. Liikunta
Liikunta on yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä stressin torjumiseksi. Saattaa tuntua ristiriitaiselta, mutta fyysisen rasituksen avulla voit lievittää henkistä stressiä.

Edut ovat runsaammat, kun harjoittelet säännöllisesti. Ihmiset, jotka liikkuvat säännöllisesti, kokevat vähemmän ahdistusta kuin ne, jotka eivät harrasta liikuntaa säännöllisesti.

2. Harkitse lisäravinteita
Useat lisäravinteet ja luontaistuotteet vähentävät stressiä ja ahdistusta. Esimerkiksi omega-3-rasvahappojen, vihreän teen, ja mm. sitruunamelissan on todettu lieventävän stressin oireita.

3. Sytytä kynttilöitä
Eteeristen öljyjen käyttö tai tuoksukynttilän polttaminen voi auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta. Jotkut tuoksut ovat erityisen rauhoittavia, kuten laventeli, ylang ylang ja ruusu.

4. Vähennä kofeiinin saantia
Kofeiini on piriste, jota löytyy mm. kahvista, teestä, suklaasta ja energiajuomista. Suuret annokset voivat lisätä ahdistusta. Eri ihmiset sietävät eri määrän kofeiinia, mutta jos huomaat, että kofeiini saa sinut hermostuneeksi tai ahdistuneeksi, harkitse sen vähentämistä.

5. Kirjoita stressin aiheet paperille
Yksi tapa hallita stressiä, on kirjoittaa stressiä aiheuttavat asiat itselle silmien eteen. Kun näet konkreettisesti, mikä sinua stressaa, voit käsitellä niitä paremmin. Voit myös kirjata viereen, mistä olet kiitollinen ja mitkä asiat ovat hyvin: kiitollisuus voi auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta keskittymällä ajatuksesi siihen, mikä on positiivista elämässäsi.

6. Pureskele purukumia
Saadaksesi erittäin helpon ja nopean stressin lievityksen, kokeile pureskella purukumia. Eräs tutkimus osoitti, että purukumia pureskelevat ihmiset kokevat vähemmän stressiä ja ovat hyvinvoivempia.

Mahdollinen selitys on, että purukumi aiheuttaa samanlaisia ​​aivoaaltoja, kuin mitä on rentoutuneella ihmisellä. Toinen selitys on, että purukumi edistää verenkiertoa aivoihisi.

7. Vietä aikaa ystävien ja perheen kanssa
Ystävien ja perheen sosiaalinen tuki voi auttaa sinua läpi stressaavien aikojen. Yhteenkuulumisen tunne lievittää tehokkaasti ahdistusta.

Eräässä tutkimuksessa todettiin, että erityisesti naisilla, ajan viettäminen ystävien ja lasten kanssa, auttaa vapauttamaan oksitosiinia, joka on luonnollinen stressiä lieventävä aine.

8. Naura
On vaikea tuntea ahdistusta, kun naurat. Se on hyödyllistä terveydellesi, ja on olemassa muutama tapa, jolla se voi auttaa lievittämään stressiä: rentouttaa lihaksia, lieventää stressivastetta, sekä parantaa immuunijärjestelmää ja mielialaa.

9. Opi sanomaan ei
Kaikki stressitekijät eivät ole sinun hallinnassasi, mutta jotkut ovat. Ohjaa elämästäsi pois ne, joita voit muuttaa ja jotka aiheuttavat sinulle stressiä. Yksi tapa tehdä tämä voi olla sanoa ”ei” useammin.

10. Opi välttämään viivyttelyä
Kun viivytät asioiden tekemistä, voi se aiheuttaa itsessään stressiä. Tee lista asioista, joita sinun tulee tehdä ja laita ne tärkeysjärjestykseen, aloita sitten toimimaan. Tämä lisää myös elämänhallinnan tunnetta, joka lievittää ahdistusta.

11. Kokeile joogaa
Joogasta on tullut suosittu tapa vähentää stressiä ja liikuntaa kaikkien ikäryhmien keskuudessa. Vaikka joogatyypit eroavat toisistaan, useimmilla on yhteinen tavoite – yhdistää keho ja mieli. Jooga tekee tämän ensisijaisesti lisäämällä kehon ja hengityksen tietoisuutta.

Joissakin tutkimuksissa on tutkittu joogan vaikutusta mielenterveyteen. Kaiken kaikkiaan tutkimukset ovat havainneet, että jooga voi parantaa mielialaa ja voi olla jopa yhtä tehokas kuin masennuslääkkeet masennuksen ja ahdistuksen hoidossa.

12. Keskity hetkeen
Keskittyminen hetkeen, eli mindfulnessin harjoittaminen voi auttaa torjumaan negatiivisen ajattelun ahdistusta aiheuttavia vaikutuksia.

13. Halaa
Halaaminen, suuteleminen ja seksi voivat kaikki auttaa lievittämään stressiä. Positiivinen fyysinen kontakti voi auttaa vapauttamaan oksitosiinia ja alentamaan kortisolia, joka taas voi auttaa alentamaan verenpainetta ja sykettä, jotka molemmat ovat stressin fyysisiä oireita.

14. Kuuntele rauhoittavaa musiikkia
Musiikin kuuntelulla voi olla erittäin rentouttava vaikutus kehoon. Hidastempoinen instrumentaalimusiikki voi aiheuttaa rentoutumisreaktion auttamalla alentamaan verenpainetta ja sykettä, sekä stressihormoneja.

15. Hengitä syvään
Henkinen stressi aktivoi sympaattisen hermostosi ja merkitsee kehosi siirtymistä taistele- tai pakene -tilaan. Tämän reaktion aikana stressihormonit vapautuvat ja koet fyysisiä oireita, kuten sykkeen ja hengityksen kiihtymistä.

Syvään hengityksen harjoitukset voivat auttaa aktivoimaan parasympaattisen hermostosi, joka hallitsee rentoutumisreaktiota.

Syvään hengityksen tavoitteena on keskittää tietoisuus hengitykseesi, mikä tekee siitä hitaampaa ja syvempää. Kun hengität syvään nenän kautta, keuhkot laajenevat kokonaan ja vatsa nousee. Tämä auttaa hidastamaan sykettäsi, jolloin voit tuntea itsesi rauhallisemmaksi.

16. Vietä aikaa lemmikkisi kanssa tai hanki sellainen
Lemmikin omistaminen voi auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan mielialaasi. Vuorovaikutus lemmikkien kanssa voi auttaa vapauttamaan oksitosiinia.

Lemmikin omistaminen voi myös auttaa lievittämään stressiä antamalla elämään tarkoitusta, pitämällä sinut aktiivisena ja tarjoamalla seuraa – kaikki ominaisuudet, jotka auttavat vähentämään ahdistusta.

Jaa nämä vinkit kavereille!

Lähde: Healthline


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.