Monille tulee mieleen vaihdevuosioireista ensimmäisenä kuumat aallot.

Oireita on paljon muitakin ja ne voivat olla vaikeampia, jos myös ADHD aiheuttaa vaivoja. Kaikki naiset eivät koe vaihdevuosien aikana kuumia aaltoja. Oireita voivat olla sen sijaan monet muuta vaihdevuosien oireet, kuten mielialan muutokset, unihäiriöt ja tunnehaasteet.

Vaihdevuosien aiheuttavat oireet voivat olla voimakkaampia sellaisilla naisilla, joilla on ADHD. Vaihdevuosien aiheuttamat hormonaaliset muutokset voivat nimittäin pahentaa ADHD:n aiheuttamia oireita, kuten aivosumua ja mielialan vaihteluita.

Jotkut naiset ovat saaneet vaihdevuosien aikana jopa ensimmäisen kerran tiedon siitä, että heillä on ADHD tai autismi, koska oireet ovat tulleet silloin paremmin esille.

Estrogeenitasojen lasku saattaa vaikuttaa muihinkin hormoneihin, kuten dopamiiniin, jolla on ratkaiseva rooli ADHD:ssä. Jos vaihdevuosien oireet tuntuvat liian raskaalta, kannattaa kokeilla näitä alla olevia apukeinoja.

Lue ensin tämä: Tämä syötävä auttaa vaihdevuosioireisiin ja kuukautiskipuihin

Näin selviät paremmin oireista, jos sinulla on sekä vaihdevuodet että ADHD:

Ota ihan ensin yhteyttä lääkäriisi, jonka kanssa voitte keskustella miten oireiluasi voisi helpottaa.

Tee elintapoihisi muutoksia, jos sille on tarvetta: liiku säännöllisesti, syö terveellisesti ja koita nukkua hyvin. Liikunta lisää dopamiinin tuotantoa, joka auttaa suuresti jo ADHD:n oireisiin. Se auttaa myös pitämään painon hallinnassa sekä parantaa mielialaa.

Myös Uni Magnesium ja luonnolliset estrogeenit, kuten soija, palkokasvit, puna-apila ja mustaherukka, voivat auttaa lievittämään joitakin vaihdevuosien oireita. Kysy aina lääkäriltäsi, voisivatko ne olla sinulle sopivia apukeinoja.

Muista myös, että voit saada vertaistukea muilta, esimerkiksi ystäviltäsi, jotka kamppailevat myös vaihdevuosioireiden kanssa. Myös netistä löytyy paikkoja, joista saat vertaistukea ja voit löytää sitä heiltä, joilla on myös sekä ADHD että vaihdevuodet.

Kun löydät sinulla parhaat tavat selvitä oireistasi, elämälaatusi pysy parempana. Onneksi oireille voi tehdä paljon, jotta ne eivät vaivaisi liikaa.

Lähde: Healthista

LUE MYÖS