Jos pidät kahvista, on tämä sinulle hyvä uutinen, koska sen mukaan sitä kannattaa edelleen juoda.

Tämän tuoreen uutisen kuuleminen tuntuu hyvältä kuin tuoreen vastajauhetun kahvin hurmaava tuoksu. Aiemmassa uutisessa kerrottiin 8 kahvin vaikutuksesta aivojen toimintaan, joista suurin osa oli suotuisia vaikutuksia. Kahvilla on toki myös huonoja vaikutuksia terveyteen, mutta myös paljon hyviä, joista viimeisin on selvinnyt vasta nyt.

Tämän tutkimuksen tulokset julkaistiin juhannusviikolla. Tutkimuksessa analysoitiin yli 495 000 ihmisen tietoja 10 vuoden ajalta. He seurasivat, kenelle kehittyi krooninen maksasairaus ja siihen liittyviä muita maksasairauksia. Tulosten mukaan kahvia juovilla ihmisillä oli 21 % pienempi kroonisen maksasairauden riski ja 20 % pienempi rasvamaksataudin riski kuin heillä, jotka eivät juo kahvia.

Tutkimuksessa todettiin myös, että suodatinkahvia juovilla kahvi toimi paremmin maksatautien ennaltaehkäisijänä kuin pikakahvi. Tutkijat haluavat tutkia kahvin terveysvaikutuksia vielä lisää. He eivät kehota aloittamaan kahvinjuontia, jos sitä ei ole vielä tähän päivään mennessä tehnyt.

Lähde: Huffpost