Nämä tavat voivat tehdä olosi paremmaksi omissa nahoissasi.

Moni tuntee olonsa epävarmaksi omana itsenään ja kokee paineita näyttää tietynlaiselta, pukeutua tietyllä tavalla, syödä tietynlaisia ruokia, käyttäytyä tietyllä tavalla – sopia johonkin tiettyyn muottiin. Ihmiset ovat kuitenkin erilaisia ja jokaisen pitäisi saada tuntea olonsa hyväksi omana itsenään, jotta voi elää sellaista elämää kuin haluaa.

Tämä voi kuitenkin olla helpommin sanottu kuin tehty, toteaa Popsugar. Jotta voisit olla enemmän sinut itsesi kanssa ja tuntea olon paremmaksi omissa nahoissasi, on alla viisi vinkkiä, joista voi olla apua.

Juhlista vartaloasi

Popsugar suosittelee muistamaan, miten paljon vartalosi tekee vuoksesi joka päivä. Koeta siis keskittyä enemmän siihen, mihin kehosi pystyy kuin miltä se näyttää. Kenties vartalosi on auttanut saamaan tähän maailmaan toisen ihmisen tai auttanut sinua saavuttamaan upeita asioita, kuten juoksemaan maratonin tai kiipeämään vuorelle. On myös mahdollista, että vartalosi vain pitää sinut elossa ja antaa sinun olla ja tehdä asioita, joita haluat – sekin on hyvä asia. Kirjoita kiitoskirje vartalollesi, sillä se ansaitsee sen.

Muuta asennettasi

Suurimman osan aikaa sinulla on itselläsi mahdollisuus parantaa asennetta tilanteessa, jossa olet. Usko tai älä, on sinun oma päätöksesi, seuraatko normia ja vietät tunteja kritisoiden itseäsi vai kuljetko omaa polkuasi ja opit rakastamaan itseäsi. Popsugarin mukaan ensimmäinen askel on lopettaa itsensä repiminen kappaleiksi henkisesti. Yksinkertaisesti päätä, ettet tee niin enää ja pidä itsellesi pieni puhuttelu, kun huomaat lipsuvasi vanhoihin, kritisoiviin tapoihisi. Sinä olet se, jolla on kontrolli.

Huolehdi mielestäsi

Ennen kuin voit tuntea olosi sinuksi omassa vartalossasi, pitäisi sinun Popsugarin mukaan tuntea olosi mukavaksi mielessäsi. On tärkeää viettää aikaa itsestään huolehtien. Koeta tehdä asioita, joista pidät sen sijaan, että tekisit asioita, joita ajattelet, että sinun pitäisi tehdä. Kokeile joogaa, meditointia tai digitaalista paussia, sillä aika pois puhelimen parista ja sosiaalisesta mediasta on aina hyvä asia – etenkin kun huomioidaan jatkuvat sudenkuopat ja paineet, joita somesta voi tulla.

Ympäröi itsesi samoin ajattelevilla ihmisillä

Jokaisella on elämässään ainakin yksi sellainen ihminen, joka jatkuvasti mollaa itseään ja siinä sivussa se voi heijastua sinuunkin, vaikka se ei olisi tarkoitus. Vaikka ystäväsi ei tee sitä tarkoituksella, ei hän voi sille mitään, miltä hänestä tuntuu. Popsugarin mukaan on tärkeää, että koetat olla vajoamatta alas toisen ihmisen mukana – älä anna hänen negatiivisuuden tarttua sinuun. Tue ystäviäsi, mutta koeta myös saada ympärillesi positiivisia ihmisiä, joiden seurassa tunnet olosi hyväksi.

Lisää hymyä elämään

Hymyllä on valtava voima, jota ei kannata aliarvioida. Koeta hymyillä enemmän, vaikka et sitä haluaisi. Popsugarin mukaan hymyillessä ihminen lähettää onnellisia signaaleja takaisin aivoihin, jotka vuorostaan lisävät onnellisuushormoneja ja kun niitä on enemmän, on olokin parempi.

Lähde: Popsugar